El nou Consell Municipal de Cultura està llest per a la seva constitució

Diverses modificacions han estat introduïdes a l'òrgan

Llorenç Carrió, regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, i Francisca Niell, coordinadora general de Cultura, han presentat aquest dematí el nou Consell Municipal de Cultura, a la constitució del qual, avui horabaixa, hi assistiran el batle de Ciutat, Antoni Noguera, i els membres que el formaran.

Aquest òrgan, creat el 2009, necessitava una actualització que el fes operatiu i compatible amb la realitat present. Entre les novetats, hi destaquen l'obertura per part de l'Ajuntament a figures –entitats i professionals externs– expertes i representatives dels diferents vessants culturals, la creació de comissions delegades per tractar assumptes concrets i la nova figura de la vicepresidència, fins ara inexistent, que serà triada pels integrants del Consell.

Entre les funcions cal remarcar l'assessorament a l'Ajuntament en matèria de cultura, el seguiment del programa cultural municipal i la tasca de suport a diversos organismes artístics.

I, per damunt de tot, la voluntat d'entesa entre institució i professionals, que en no poques ocasions ha resultat inviable.

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF