El Consell de Mallorca aprova un milió d'euros en subvencions en projectes culturals

Es destinen a l'edició de llibres i fonogrames en català, a la recuperació d'espais arqueològics, a la producció d'arts escèniques i a l'organització de fires i mostres

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres concedir 1,1 milions d'euros en subvencions a projectes culturals, que corresponen a les convocatòries de cada any. Concretament, 450.000 euros aniran destinats a la producció i representació d'arts escèniques i a l'organització de fires i mostres; 292.176,29 euros seran per a l'edició de llibres i fonogrames; i 269.175,52 euros s'invertiran en projectes per a la recuperació d'espais arqueològics i paleontològic a l'illa de Mallorca.

Pel que fa als ajuts a les arts escèniques, se n'han beneficiat 28 projectes. Es tracta d'ajuts a produccions, promoció i representació d'espectacles tant d'empreses consolidades com noves. Quant a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana, 240.102,03 euros corresponen a obres libràries, i 52.074,26, a obres fonogràfiques. En total, s'acullen a aquestes ajudes 133 projectes editorials i 13 de fonogràfics en llengua catalana.

Finalment, 24 jaciments d'arreu de Mallorca rebran aquesta subvenció per fer intervencions de millora als espais. Dels projectes que s'han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, 19 corresponen a ajuntaments (dos més que l'any passat), tres a particulars (un més que l'any passat) i dos a centres d'investigació (un més que l'any passat).

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF