El Consell de Mallorca es compromet a començar la rehabilitació de Can Weyler abans que acabi la legislatura

El compromís va arribar ahir després que El Pi presentàs una moció per instar el Departament de Turisme i Esports a arrancar i finalitzar les obres abans del maig del 2023

El Consell Insular de Mallorca s'ha compromès a començar les obres de rehabilitació de l'edifici de Can Weyler durant aquesta legislatura, que acabarà el maig del 2023. El conseller de Turisme, Andreu Serra, va lamentar en el ple d'ahir que la darrera convocatòria per fer l'estudi dels valors patrimonials de l'edifici quedàs deserta. Segons els tècnics, és un estudi necessari, previ al projecte arquitectònic, i en trauran una nova licitació "tot d'una que sigui possible".

El conseller va explicar que el temps d'execució del projecte (de l'estudi de valors patrimonials) és d'11 mesos i mig, i que "paral·lelament s'aniran elaborant els plecs de condicions per a la rehabilitació de l'edifici, incloent-hi les consideracions de l'estudi de valors patrimonials".

El compromís ha arribat a partir d'una moció que El Pi va presentar ahir al ple del Consell de Mallorca per instar el Departament de Turisme i Esports a rehabilitar l'edifici de Can Weyler i acabar-ne les obres aquesta legislatura. L'executiu del Consell proposà fer una modificació a la moció atès que, per una qüestió de temps, "no seria just" acceptar acabar les obres abans del maig del 2023, perquè és "pràcticament impossible". Així, el compromís és començar la rehabilitació i "tenir-la finalitzada amb la major celeritat possible".

Can Weyler: 236.000 euros pel tercer estudi d’una reforma sense data

Al Consell de Mallorca li quedaven més d'1,5 milions per fer les obres, en els terminis establerts pel conveni, de rehabilitació i adequació de Can Weyler als usos previstos. Com que no es va fer durant el termini de temps establert, es varen perdre els fons i es va haver de renunciar a rehabilitar l'edifici.

Després de dos estudis previs, enguany s'havia iniciat un expedient de contractació de serveis per a la realització de l'estudi integral de valors patrimonials previ a la redacció del projecte de rehabilitació de l'edifici. Un tercer estudi del qual el Consell Executiu de 21 d'octubre de 2020 va declarar deserta la licitació per diversos "incompliments de clàusules" quant a la presentació de la documentació.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF