El Consell de Mallorca destinarà 205.000 euros a projectes culturals i patrimonials

Es donen ajudes al Bisbat, a la Federació de Bandes de Música, a la Federació de Música i Ball Mallorquí i al Teatre del Mar

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimarts destinar 205.000 euros en subvencions al Bisbat de Mallorca, a la Federació de Bandes de Música, a la Federació de Música i Ball Mallorquí i al Teatre del Mar. Aquests ajuts estan destinats a organismes i entitats "que tenen com a objectiu promoure, difondre i conservar diferents expressions culturals", apunten en un comunicat.

Durant el ple, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que les partides corresponents a aquestes subvencions varen ser aprovades als pressupostos de 2020 i ha insistit en la voluntat de col·laborar amb empreses i entitats "que fan feina per difondre, promocionar i conservar el nostre patrimoni, cultura i llengua", i que també es veuen afectades per la crisi sanitària del covid-19.

Pel que fa a la Federació de Bandes de Música, la dotació de la subvenció és de 80.000 euros i té l'objectiu "d'afavorir i incentivar la voluntat de formació i d’autoformació de les bandes i estimular-ne la capacitat de desenvolupar accions i iniciatives musicals", a més de promocionar la música, "especialment la que constitueix el nostre patrimoni musical", expliquen. Amb els doblers que el Consell aporta a la federació, es podran organitzar festivals i concerts a diferents indrets de Mallorca quan la situació derivada de la propagació del coronavirus ho permeti.

El ple també ha aprovat una subvenció de 60.000 euros a la Federació de Música i Ball Mallorquí pel foment del coneixement i la pràctica viva de la cultura popular tradicional de Mallorca. Aquesta aportació es podrà traduir en l'organització de trobades d’escoles de música i ball i ballades populars, entre altres esdeveniments, també quan sigui possible.

Pel que fa al Bisbat, el Consell hi aportarà enguany 25.000 euros per al projecte anual de catalogació informàtica del fons de la Biblioteca Diocesana. Per acabar, la subvenció al Teatre del Mar, dotada amb 30.000 euros, és per desenvolupar la seva activitat anual i fomentar i incentivar la producció en arts escèniques i projectes socials i educatius d'aquest espai de Palma quan es pugui recuperar l'activitat en els equipaments culturals. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF