El Consell d'Eivissa aprova un decret per suspendre la demolició de la casa Van der Driessche

L'executiu insular demana a l'Ajuntament de Sant Josep que s'aturin les obres mentre estudia el recurs presentat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes

El Consell d'Eivissa ha demanat aquest dimarts a l'Ajuntament de Sant Josep que adopti les mesures necessàries per suspendre la demolició de la casa Van der Driessche.

L'executiu insular ha aprovat un decret que acorda "la suspensió de l'executivitat de les obres de demolició de la casa Van der Driessche" mentre s'estudia el recurs presentat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears, segons ha informat el Consell en una nota.

Els arquitectes han presentat el recurs aquest dimarts. Des de la màxima institució insular han assenyalat que el document aporta tres informes tècnics "que hauran d'analitzar-se". Així mateix, han explicat que els "elementals criteris de prudència" aconsellen suspendre l'enderrocament i estudiar la documentació rebuda per tal d'evitar que mentre es tramiti el recurs "s'hagi executat ja la demolició".

La casa Van der Driessche, construïda en la dècada dels 70 a Cala Molí per a la família holandesa que li dona nom, és obra de José Antonio Martínez Lapeña i Elías Torres, Premi Nacional d'Arquitectura 2018. Ara, la nova propietat de l'immoble pretén demolir-la.

El decret, aprovat aquest dimarts pel Consell d'Eivissa, notifica a l'Ajuntament de Sant Josep que adopti les mesures per evitar l'enderrocament emparant-se en els articles 23 i 24 de la Llei de patrimoni històric de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 16/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF