Concerts, teatre, recitals, signatures... la Festa del Llibre escalfa motors

El Gremi de Llibreters ja ha fet públic el programa que omplirà de literatura quatre indrets de Palma el 23 de juliol

El món del llibre va haver de viure un Sant Jordi sense roses ni llibres al carrer, però no es va resignar que la literatura no omplís la ciutat enguany. Així, per al pròxim 23 de juliol el Gremi de Llibreters de Mallorca ha preparat una festa del llibre que porta per títol Llibreries a la Fresca, i que inclourà activitats culturals diverses des de les 17 fins a les 23 h. Els espais seran la plaça d'Espanya, la plaça Major, la plaça dels Patins, la plaça d'Alexander Fleming i el carrer de Blanquerna.

"Fa temps que ho preparam, però ho hem hagut d'anar fent a mesura que anaven obrint més coses. És molt complicat pels moments molt especials", explica la presidenta del gremi, Maria Barceló, qui assegura que "si ens preocupa alguna cosa és la resposta del públic". En aquest sentit, creuen que vindrà gent, perquè "la gent té ganes de veure llibres i fer un poc de festa", però demanen a la gent responsabilitat a l'hora de respectar les normes. Sobre el ritme de l'activitat després del confinament, la presidenta explica que és "bastant tranquil". "Venen, compren, però no és per tirar coets", tanca.

L'esdeveniment inclourà algunes presentacions i signatures d'alguns autors com Marina Mercadal i Marina Pons, que presentaran el conte  Kaf Kaf, i la presentació del llibre de relats confinats Escrit a casa, que signaran les autores Laura Gost i Lucia Pietrelli. També es presentaran diverses novetats, de la mà de Margalida Pons, Josep Maria Quintana, Pere Antoni Pons, Rosa Planas, Miquel Bezares i Salvador Oliva.

Quant a música, Marta Elka i Toni Pastor presentaran Cançons de maternitat; Amulet interpretarà En clau de son; hi haurà també un concert de rap per part de Tace i amics; un altre de jazz, per part del duet format per Andreu Galmés (guitarra) i Fernando Calvo (contrabaix); Partícula, un concert d'Emili Sánchez Rubio, Antònia Monroig i David Delgado, i Petiteses, a càrrec de Clara Fiol i Joan Vallbona, entre d'altres.

D'altra banda, s'ha programat l'espectacle de teatre de barra Romeu i Julieta 2.0; la taula rodona  Magaluf, més enllà del mite, a partir de l'obra de Tomeu Canyelles i Gabriel Vives; gloses amb Maribel Servera i Miquel Àngel Adrover i el recital poètic Anatòlia o el viatge de fer i desfer trunyelles, amb Joan Manel Vadell i Apol·lònia Serra.

Hi haurà també propostes per als més petits, com el Viatge al món de n'Aina, un contacontes infantil organitzat per Baula; un espectacle de circ per a tota la família per Aina Zuazaga i Marc Filigrana; un concert de La Fada Despistada (Cecília Giménez) i una funció de Teresetes Migjorn, de Toni Masegosa, entre d'altres.

Hi participen les llibreries Ramon Llull, Embat llibres, Ínsula Llibreria, Agapea, Finis Africae, Metròpolis, Es Raconet, Llibreria Lluna, Espai Caramulls, Rata Corner, Drac Màgic, Lila i els Contes, Llibres Colom, Quarts Llibres, Llibreria Quart creixent, Abacus, Gotham Comics i Univers del Còmic, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i la Fundació Mallorca Literària.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF