ART
Cultura 07/08/2013

Comprar un Monet d'1,8 milions amb un clic: Amazon es llença al mercat de l'art

El gegant de les vendes 'online' s'ha associat amb 150 galeries i posa a la venda obres d'art amb un catàleg de més de 45.000 peces de 4.000 artistes, amb noms com Andy Warhol, Salvador Dalí o Marc Chagall

Efe / Ara
1 min

Nova YorkAmazon, el gegant de les vendes per internet, ha llançat una botiga d'art a la xarxa, i per fer-ho s'ha associat a 150 galeries i marxants de tot el món, amb un catàleg de més de 45.000 obres de 4.000 artistes.

Les obres posades a la venda inicialment oscil·len entre els 112 euros i els 3,65 milions euros d'un oli del pintor contemporani nord-americà Norman Rockwell. Noms famosos com Andy Warhol, Salvador Dalí o Marc Chagall figuren també entre les obres 'exposades'. La gran majoria de les obres són recents, però fins i tot hi ha peces impressionistes ('Fragment de nenúfars', de Claude Monet, es ven per 1,8 milions d'euros) o algunes obres de Pablo Picasso, litografies i gravats.

Denominada Amazon Art, la nova botiga permet navegar entre obres d'art de tot tipus de formats i estils a través d'una sèrie d'eines destinades a facilitar la recerca (per galeries, per artistes, per tipus de format o material, per preu, per color o forma dels marca). La gran novetat és que permet centralitzar en un punt l'oferta de galeries, marxants i petites cases de subhastes i dirigir-la directament cap als clients.

Diversos establiments dels Estats Units, Canadà, Holanda i Regne Unit, per ara, s'han unit a Amazon Art per fer arribar les seves ofertes als milions de clients que té Amazon. Lisa Cooper, propietària de la galeria novaiorquesa Elisa Contemporary Art, diu que la nova botiga per internet "ofereix una plataforma en línia amb un abast diferent al que teníem abans".

Amazon, que ja havia intentat crear una plataforma similar en aliar-se amb Sotheby's, competirà així amb pàgines de venda d'art per internet com Artsy o Artnet.

stats