HI VENS O HI VAS?
Cultura 15/10/2018

Compost, la consciència 100% ecològica

Anthony Bertucci i Carla del Arco estan al capdavant d’aquest restaurant d’exquisit menjar ecològic, vegà i casolà

Cristina Ros
2 min

“Aquest pa tan bo, l’heu fet vosaltres?”, deman abans de confessar-vos que el pa és cosa que em perd. “És clar, ho feim tot”, em responen. El pa que m’han posat al costat d’un allioli de tap de quartí (també exquisit), és d’espelta, garrova i llavors de rosella. Així comença el menú d’aquesta setmana del Compost, un restaurant del centre de Palma que un amic que en sap em va recomanar com “el millor per menjar ecològic”. De fet, el Compost, l’únic de Ciutat que té el certificat 100% ecològic, és també del tot vegà i del tot casolà.

Obert fa només tres anys per la parella formada per Anthony Bertucci i Carla del Arco, el Compost és un restaurant verd en imatge i, sobretot, conceptualment. És el color que hi predomina des de la mateixa entrada i també al seu interior. I és, significativament, un verd fresc, jove, tendre, com el menjar que preparen i et posen al plat amb molta cura per a una presentació que, a més del verd, t’ofereix tots els colors de la natura en el seu esplendor. Tot és molt fresc, fins i tot la música que, a un volum suau, amenitza l’àpat.

El menú (15 euros) consta de quatre plats, a triar cadascun entre dues opcions. Comencen amb el liquat del dia, un suc que beus directament d’una botelleta de vidre. Un entrant, amanida, crema... Un segon i unes postres, dolç o fruita, en un equilibri més que remarcable entre els ingredients, els nutrients i les quantitats. En tots els casos, l’elaboració i la presentació són d’alta cuina, com la mateixa presentació, que afavoreix que percebis el menjar com un ritual per a tots els sentits. I és que, al Compost, tot conserva el color natural, l’olor natural i el sabor natural. I quan acabes de dinar o de sopar, et sents bé i el cos t’ho agraeix.

RUBÉN DARÍO, 4 (PALMA)

stats