Comencen els treballs de digitalització del fons de Toni Catany i Tomàs Monserrat

Una empresa de Madrid du a terme les tasques d'anàlisi, condicionament, catalogació, conservació i digitalització de l’arxiu

Les tasques d'anàlisi, condicionament, catalogació, conservació i digitalització de l’arxiu fotogràfic de Toni Catany s'han posat en marxa com a part fonamental de la posada en marxa del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, al terme municipal de Llucmajor.

El passat dia 14 d’agost del 2018, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares, varen signar un conveni de col·laboració que ha permès que ja s'estiguin executant les tasques de digitalització de l’arxiu del fotògraf, que va sortir a licitació a través d’un concurs obert. Aquest conveni era imprescindible perquè una empresa de Madrid pogués dur a terme les tasques dins la seu de la Fundació a Barcelona, atès que utilitza la seva seu i els seus mitjans, segons asseguren des de la Conselleria de Cultura en un comunicat.
 
En concret, s’estan digitalitzant i registrant 90.000 negatius del fons dels fotògrafs llucmajorers Toni Catany i Tomàs Monserrat, així com 5.500 volums de la biblioteca de Catany. A banda de l’escaneig en alta resolució, el fons serà registrat en el programa ArtPlus Ria, a fi de comptar amb una eina de gestió del fons per al futur Centre Internacional de Fotografia.
 
Actualment, els fons són a Barcelona, a la casa que fou del fotògraf, on s'estan desenvolupant les tasques. L’objectiu és, per una banda, preservar el fons, atès que un cop digitalitzat se'n redueix considerablement la manipulació, i en segon lloc, facilitar-ne la difusió.

Aquesta acció es correspon amb la preparació del contingut del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany que està duent a terme la Conselleria de Cultura i que es fa en paral·lel a la construcció de l’edifici que l’ha d’acollir.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF