Cultura 09/07/2018

Comença un seminari de tres dies sobre la literatura romàntica popular en l'era digital

El grup de recerca HER de la UIB organitza unes jornades sobre coneixement situat en la diferència, la política, l'estètica i el màrqueting de la ficció amorosa

María José Ribas
1 min
Seminari 'Romantic E-Scapes: Popular Romance in the Digital Age', edifici Sa Riera. / ISAAC BUJ.

PalmaAquest dilluns al matí ha començat a l'edifici de la Riera el seminari de tres dies 'Romantic E-Scapes: Popular Romance in the Digital Age', organitzat pel grup de recerca The politics, aesthetics and marketing of literary formulae in popular women's fiction: History, Exoticism and Romance (HER), de la UIB. La presentació l'han realitzada Paloma Fresno-Calleja, Eva M. Pérez i Jaume Carot, els quals han agraït el suport al Ministeri d'Economia i als fons de l'Euroregió que han fet possible l'acte.

El programa inclou com a parlants clau la professora Deborah Philips, de la Universitat de Brighton, que ha obert les jornades amb la conferència 'In Defence of Reading Trash'; la professora M. Socorro Suárez Lafuente, de la Universitat d'Oviedo, que dimarts exposarà ‘Love Stories: the Dialogical Tension between Emotion and Reason’, i la ponència de clausura de dimecres serà ‘Falling in love with the past: History and the romance novel’ del professor Hsu-Ming Teo, de la Macquarie University.

Les jornades tractaran des de diferents prismes l'impacte de la cultura digital en l'escriptura popular romàntica, els cossos, espais d'amor i il·lusió, la participació del gènere, l'exotisme i el concepte de paradís, l'algoritme del desig en una societat de l'anticipació, sexualitats emergents, el màrqueting i l'estètica 'queer' de la literatura amorosa.

Les ponents participants, majoritàriament postdoctorals, s'aproximen a les lletres vinculades a la ficció des de les seves particularitats geogràfiques de Nigèria, Croàcia, Alemanya, el Pakistan, Suècia, el Regne Unit, Austràlia i el Carib analitzant tant les figures històriques dels mites i les fades com les distòpies més contemporànies de Margaret Atwood a 'The Handmaid's Tale', popularitzada per la sèrie de la HBO.

stats