Combat entre Caterina Valriu i Miquel Sbert per presentar la reedició del 'Cançoner'

Se'n torna a publicar el primer volum després d'una dècada d'haver quedat exhaurit 

Aquest divendres, 16 de febrer, a les 19 h tindrà lloc a la sala d'actes de la Misericòrdia (Palma) la presentació del 'Cançoner Popular de Mallorca'. L'esdeveniment representa una oportunitat per viure un combat entre dues de les principals figures de l'etnopoètica a les Illes Balears, l'escriptora Caterina Valriu Llinàs i el filòleg Miquel Sbert Garau. L'Editorial Moll va publicar tres tresors de la llengua catalana, el 'Diccionari català-valencià-balear', les 'Rondaies Mallorquines' i el 'Cançoner Popular de Mallorca'.

El 'Cançoner Popular de Mallorca' del Pare Ginard recull en els quatre volums la recerca exhaustiva que dugué a terme l'escriptor i folklorista Rafel Ginard Bauçà (Sant Joan, 1899 - Artà, 1976) durant quatre dècades. Més de vint mil cançons i cinquanta mil variants que conserven, amb tota la seva riquesa, la manifestació verbal de la cultura del nostre poble. 

Aquesta tasca titànica va ser editada per Francesc de Borja Moll, encarregat d'introduir els lectors mitjançant un important estudi preliminar, en el qual afirma: "Amb aquesta publicació, Mallorca pot exhibir tres monuments que perpetuen, amb unes dimensions no igualades per cap altra regió hispànica, la triple manifestació verbal de l'esperit del nostre poble: la llengua, les llegendes i la poesia de la terra".

La Institució Francesc de B. Moll és una associació cultural sense ànim de lucre creada el desembre de 2015 amb seu a Palma. Promou la figura i l'obra de Francesc de B. Moll, alhora que continua la tasca de l'Editorial Moll. Els ingressos de cada llibre es dedicaran a mantenir viu el catàleg de 1.200 títols de l'editorial.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF