MODA

La figa coll de dama inspira la nova col·lecció d'Àngela Vallori

La modista presenta la creació aquest dijous, 26 d'octubre, a les 19 hores al pati exterior de l'Estudi General Lul·lià

'Coll de Dama', la nova col·lecció d'Àngela Vallori. / SERGIO REVERT

En aquesta nova col·lecció de tardor, les peces inspirades en la fruita són obres d'art per si soles. Moda, videoart, joies i la performança de Concha Vidal s'entrelligaran per mostrar el paral·lelisme que la dissenyadora ha treballat entre la figa coll de dama i la dona com a creadora de la vida.

La modista Àngela Vallori, doncs, s'inspira per a aquesta nova creació en la figa, fruit del primer arbre de l'Edèn associat a l'abundància, la iniciació sexual i la fortuna, com a símbol de la dama, la dona en la seva versió més madura i més forta.

Arran del treball de camp realitzat entre l'octubre del 2016 i el maig del 2017, Vallori n'extreu 4 peces de roba inspirades en la sensualitat i l'elegància (interior i color de la fruita), en la rudesa (exterior i escorça de l'arbre) i en la forma.

Interdisciplinari

Vallori, conjuntament amb el videògraf Sergio Revert, fa aquesta nova proposta basant-se en la nomenclatura 'coll de dama' com a joc de paraules. Inclouen en la presentació de la col·lecció un 'fashion film' en què simbolitzen el cicle de la vida, la dona com a mare de mares i la figa com a aliment per excel·lència de la humanitat. La interpretació és a càrrec de la model Rocío Burgos.

Les peces estan treballades sota el concepte d'alta costura, són de confecció exclusiva per al client i d'edició limitada. Cosides de manera artesanal, amb la mínima intervenció de la màquina de cosir, van acompanyades de petites artesanies realitzades per la joiera Auba Pont, qui reinterpreta el concepte sota la seva disciplina.

La col·lecció es dirigeix a una dona dadora de vida, madura, ferma, independent. Una dama que "talla les paraules", que destil·la sensualitat i seguretat.

A la presentació hi haurà la reconeguda 'performer' Concha Vidal, que interpretarà la seva visió d'aquesta dona, sensual, elegant i madura. Àngela Vallori es planteja el repte del disseny i la costura com a eix artístic interdisciplinari, com es podrà veure a la presentació de la col·lecció dijous 26 d'octubre al pati exterior de l'Estudi General Lul·lià de Palma.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF