Publicitat
Publicitat

Pep Coll i Carles Duarte, guardonats amb els Premis de la Crítica

Pep Coll ha sigut reconegut per la novel·la 'Dos taüts negres i dos de blancs', i Carles Duarte, pel recull de poesia 'Alba del vespre'

L'Asociación Española de Críticos Literarios ha anunciat aquest divendres a Logronyo els guanyadors dels Premios de la Crítica a les millors obres de narrativa i poesia publicades durant el 2013 en les quatre llengües oficials de l'estat espanyol.

En la modalitat en llengua catalana, han resultat guanyadors l'escriptor Pep Coll, amb la novel·la 'Dos taüts negres i dos de blancs' (Ed. Proa), i Carles Duarte, amb el recull de poesia 'Alba del vespre' (Ed. Tres i Quatre). 'Dos taüts negres i dos de blancs' narra la matança real d'una família de masovers d'un poble del Pallars el 1943. A 'Alba del vespre', Duarte expressa la seva manera d'entendre l'existència i la seva consciència profunda del vincle que ens uneix a la naturalesa.

Els Premis de la Crítica són uns guardons honorífics que atorga l'Asociación Española de Críticos Literarios des del 1956. La modalitat en llengua catalana es convoca anualment des de l'inici de la democràcia, i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana hi col·labora amb la coordinació del jurat i amb la difusió del premi. Enguany, el jurat en llengua catalana ha estat format per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Jordi Julià, Jordi Llavina i Marta Nadal. 

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF