Art
Cultura 03/06/2013

Colectania examina la mirada íntima de set fotògrafs

El gir introspectiu d'Alberto García-Alix, Ferran Freixa, Humberto Rivas, Toni Catany, Vari Caramés, Gabriel Cualladó i Paco Gómez és explorat a la mostra 'Des de dins'

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundació Foto Colectania explora el món interior d'alguns dels fotògrafs més importants de la seva col·lecció. 'Des de dins' se centra en autors que a finals del 70 van allunyar-se de la fotografia documental i el fotoperiodisme per donar protagonisme al seu món interior. "És el moment en què la fotografia espanyola comença a reflectir les tendències internacionals i els fotògrafs deixen d'interessar-se només en la realitat i es comença a potenciar la imaginació", ha explicat la comissària Irene Mendoza.

Els autors inclosos en l'exposició són Alberto García-Alix, Ferran Freixa, Humberto Rivas, Toni Catany, Vari Caramés, Gabriel Cualladó i Paco Gómez, fotògrafs que segons Mendoza comparteixen "una mirada subjectiva". El recorregut de la mostra confronta les obres d'autors amb afinitats personals i creatives com Rivas i Freixa, l'obra dels quals mostra un reflex d'ells mateixos, o de Gómez i Cualladó, per exemple, tots dos precursors d'aquesta nova actitud poètica en la fotografia de l'època i que ja des dels anys 50 realitzaven exposicions conjuntes.

La mostra s'inaugura aquest dilluns 3 de juny a les 20 h. i es pot visitar a partir de dimarts 4 de juny a la Fundació Foto Colectania (Julián Romea, 6, Barcelona).

stats