La Clota estrena 'Reines de Shakespeare' en el teatre Principal de Palma

El muntatge està dirigit per Pitus Fernández, amb dramatúrgia de Pau Carrió

La companyia menorquina La Clota estrena aquest divendres a la sala Petita del teatre Principal de Palma el muntatge teatral Reines de Shakespeare, una peça dirigida per Pitus Fernández amb dramatúrgia de Pau Carrió, la qual també es representarà dissabte. Es tracta d'una coproducció del teatre Principal de Palma i del de Maó.

Reines de Shakespeare reuneix l'art interpretatiu de les actrius Laura Pons, Enka Alonso, Queralt Albinyana i Lydia Sánchez, a més de la música d'Ícar Toset. Mireia Costa és la responsable del vestuari, mentre que la il·luminació és a càrrec de Joan Borràs i Santi Capó; Pere Fiol i Pitus Fernández s'encarreguen de l'escenografia.

Pel que fa al muntatge, el director del Principal, Josep Ramon Cerdà, ha destacat la bona sintonia entre els teatres de Palma i Maó, "una col·laboració que hauríem d'intensificar més en un futur". La proposta de coproducció va arribar al Principal de Palma a través de la convocatòria de coproduccions i va estar avalada per la participació de Pitus Fernández, "vertadera història viva del teatre illenc", segons Cerdà.

Personatges shakespearians

En aquesta obra, Fernández i Carrió repassen la trajectòria de personatges com Cleòpatra, Lady Macbeth, Titània – Somni d'una nit d'estiu– i Margaret d'Anjou – Ricard III–, figures cabdals de l'univers shakespearià. En paraules de Pitus Fernández, aquestes dones "surten o s'escapen de les seves respectives obres i es troben en un mateix i tronat escenari". "Juntes, no desaprofiten l'ocasió i reviuen i comparteixen les passions que sacsegen les seves vides, allò que les converteix alhora en semblants i diferents: el pes de la corona, les fallides promeses d'amor, l'ambició pel poder, el jou dels homes covards, la humiliació, la guerra, la desemparança, la derrota i el desig de morir davant de la ignomínia", explica el director.

En acabar la funció d'aquest divendres, que començarà a les 20.00 hores, els espectadors podran quedar per fer un col·loqui amb l'equip artístic. A més, la funció de dissabte, 19 de setembre –a les 20.00 hores–, es retransmetrà en línia a la pàgina web del teatre Principal de Palma.

Després de les funcions a la sala Petita de l'escenari palmesà, Reines de Shakespeare viatjarà al teatre Principal de Maó, on s'estrenarà el 26 de setembre.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF