Clara Gorrias s'enlaira dins el món del jazz amb 'La mar fa riure i fa plorar'

La jove ciutadellenca presenta el seu primer treball discogràfic, un recull de cinc cançons pròpies i cinc de populars

És llicenciada en cant a l'Escola Superior de Música de Catalunya i professora de veu al Taller de Músics, de Barcelona. La música l'acompanya des de ben petita: als quatre anys s'apuntà a classes de dansa, als set tocava la flauta, als dotze ja cantava... Assegura que fa deu anys que fa carrera i té la sort de viure de la seva passió. Ara, amb 24 anys, la ciutadellenca Clara Gorrias s'enlaira dins el món del jazz amb 'La mar fa riure i fa plorar', el seu primer treball discogràfic.

Tot i que sortirà oficialment a la venda el proper 21 de setembre, aquest dijous es presentarà en primícia al 30è Mercat de Música Viva de Vic. L'artista oferirà una actuació a les 19  h al Casino de Vic, on també es podran comprar els primers exemplars del seu disc. De cara a les pròximes setmanes encara no té dades confirmades, però ja pot anunciar que a l'octubre presentarà el disc a Menorca, la seva terra natal, i al novembre a Barcelona, on ha viscut els darrers anys.

El disc està format per deu cançons: cinc de pròpies i cinc de populars variades. Divendres passat ja va sortir a les plataformes digitals el primer senzill, el conegut fandango menorquí titulat 'L'amo de Son Carabassa', i dia 14 sortirà el segon, que anirà acompanyat d'un videoclip.

"Són cançons per trobar-me a mi mateixa", explica Gorrias i afegeix que, tot i mesclar diferents tipus de temes, "el resultat és homogeni perquè tot el conjunt està cantat en la meva llengua mare i acompanyat per una formació jazzística". La idea va néixer amb el treball final de carrera, que va presentar en un concert en el qual ja va poder comprovar que algunes cançons de 'La mar fa riure i fa plorar' tenen una bona rebuda per part del públic.

A més de Clara Gorrias, veu, flauta i cors, els músics que han participat en l'enregistrament del disc són: Toni Saigi, al piano, Andreu Moreno, a la bateria i percussions, Nicolas Mellon, al baix, Manel Fortià, al contrabaix, Òscar Latorre, a la trompeta, i Gessamí Boada, als cors.

El disc es va gravar als Estudis Ground de Cornellà de Terri del 23 al 25 de març amb el tècnic de so Jaume Figueres, i el 21 de maig al carrer de Mozart, de Barcelona, assistit per David Garcia i sota la producció musical de la mateixa Clara Gorrias. Les mescles i la masterització han anat a càrrec d'Arnau Figueres. El personal disseny de la carpeta és obra conjunta d'Andreu Marquès i de la mateixa Clara Gorrias. Sota la supervisió professional de Cris Juanico, amb qui ha coincidit en altres projectes musicals, la discogràfica menorquina Aumon és l'encarregada del llançament del disc el proper 21 de setembre de 2018.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF