GUARDONS CULTURALS
Cultura 02/02/2012

Els Ciutat de Barcelona premien Josep Ramoneda

Després de ser substituït al capdavant del CCCB, l'Ajuntament premia ara l'exdirector Josep Ramoneda. Entre els guardonats del Ciutat de Barcelona hi ha Perejaume, la Fàbrica Moritz i la Cobla Sant Jordi.

L.s.
2 min
Els Ciutat de Barcelona premien Josep Ramoneda

BARCELONA.No es pot negar la independència dels jurats que atorguen els premis Ciutat de Barcelona, seleccionats pel Consell de Cultura en nom de l'Ajuntament de la ciutat. Un mes després que Josep Ramoneda abandonés amb polèmica la direcció del CCCB perquè la Diputació i el consistori no li van renovar el contracte, ahir es va fer pública la llista dels vint premis, i un dels més destacats era el reconeixement a la feina de projecció internacional que ha dut a terme Josep Ramoneda. El jurat defensava "l'espai de reflexió i debat crític de ressò europeu i internacional" que va dur a terme el 2011, quan feia 22 anys que estava al capdavant del centre. Amb Ramoneda també es va premiar en audiovisuals l'exposició del CCCB Totes les cartes. Correspondències fílmiques, comissariada per Jordi Balló.

Oriol Broggi i les obres de teatre que fa amb la La Perla van endur-se el Ciutat de Barcelona de teatre; Thomas Noone, coreògraf afincat al Sat!, el de la categoria de dansa, i en la nova secció de circ es va premiar la companyia Eia pel "risc en recerca i investigació" de Capas . El Ciutat de Barcelona de música el va rebre la Cobla Sant Jordi -que el 2011 va tocar amb Roger Mas i Pascal Comelade i dijous que ve ho farà amb Niño Josele- "per acostar el so de la cobla a les músiques contemporànies populars amb rigor i respecte a la tradició", segons el jurat. En cultura popular es premia la Colla de Diables i Bestiari de Foc de Barcelona, en arts visuals es reconeix la Sala d'Art Jove i en arquitectura el projecte de la Torre Júlia de pisos tutelats.

En literatura catalana el premi va ser per a Perejaume per les Pagèsiques , i en literatura castellana per Ignacio Martínez de Pisón per El día de mañana . La traducció que s'endú el Ciutat de Barcelona és de Núria Mirabet, sobre l'obra de Goethe; l'assaig és de Sandra Santana, sobre Karl Kraus, i la tesi de Saida Palou Barcelona, destinació turística rep el premi d'història.

El presentador Jordi Évole i el "rigor i audàcia" que mostra a Salvados reben el premi dels mitjans de comunicació. El projecte de la Fàbrica Moritz s'endú el nou premi de gastronomia. Els guardons, valorats cadascun amb 7.825 euros, s'entregaran en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament el 13 de febrer.

stats