Ciutadella viu la festa de Sant Joan amb un Primer Toc de fabiol emotiu i diferent

Un total de 2.717 persones accedeixen al carrer Sant Jeroni per presenciar la petició del fabioler al Caixer Senyor per iniciar el Replec de Cavallers i començar les festes de Sant Joan 

Les festes de Sant Joan es viuen intensament a Ciutadella des de primera hora del matí. De fet, ahir va tenir lloc la Nit de Festers. Una matinada que es va saldar amb 5 detencions, 4 persones per una baralla a la zona d'Es Pla de Sant Joan i una altra per conduir sota els efectes de l'alcohol. També s'ha de destacar la retenció d'un home acusat d'un presumpte delicte de violència de gènere. Però les festes ja han partit amb un Primer Toc de fabiol i tambor que ha emocionat a milers de persones que esperaven amb atenció el moment.

El fabioler de les festes de Sant Joan 2018, Juanlu Gelabert s'ha dirigit amb la somera cap a la casa del Caixer Senyor, Julio de Olives. A les dues en punt, Gelabert ha sol·licitat permís al Caixer Senyor per iniciar el Replec de cavallers. La pertinent autorització ha fet esclatar tot un poble. L'aforament que preveia el Pla Director de Seguretat marcava una assistència màxima de 2.600 persones, xifra que s'ha superat arribant a les 2.717. El Primer Toc ha transcorregut amb normalitat. El fabioler i la somera s'han obert pas entre la multitud de manera exemplar, creant-se un passadís que ha facilitat que les festes de Sant Joan comencin amb bon peu. Segons han informat les autoritats, un nen de 2 anys ha hagut que ser traslladat a l'hospital Mateu Orfila de Maó a causa de convulsions febrils. D'altra banda, un informador de 63 anys ha estat atès al Canal Salat per un infart. 

Ara l'atenció se centra a les 18,00 h amb el Caragol del Born. L'entrada del Caixer Senyor i Sa Capellana a la plaça del Born de Ciutadella és una de les imatges més esperades. Posteriorment, la 'qualcada' es desplaçarà a Sant Joan de Missa i a Ciutadella tindrà lloc Ses Avellanes i quan retornin els cavallers les Corregudes a Sa Plaça i el Caragol de Santa Clara. De moment, algun cop de calor i lipotímies però cap incidència d'importància. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF