Ciutadella viu amb emoció l'inici de les festes de Sant Joan en el Dia del Be

La comitiva realitzarà aquest any 110 visites i 3 tocs de dol

Ciutadella ha donat el tret de sortida a les festes de Sant Joan. El Dia del Be ha arrencat, com marca la tradició, a les 9 del matí amb el primer toc de flabiol davant la casa del Caixer Senyor. Una multitud no s’ha volgut perdre aquest emotiu moment, en el preàmbul de la festa que es viurà el pròxim cap de setmana. Santi Cortès és aquest any l'Home del Be; passeja l’animal carregat a les espatles i descalç pels carrers del nucli antic de Ciutadella. Ho fa acompanyat d’una comitiva i durant tota la jornada d’aquest diumenge.  

El be ha passat tota la nit a casa del Caixer Pagès de Migjorn, on ha tingut lloc la vetla. Milers de ciutadellencs i menorquins hi han acudit per observar l’exemplar, postrat damunt un entarimat de fusta, fer-s'hi fotografies i, sobretot, no deixar-lo dormir. D’aquesta manera, el cansament s’apodera del be i avui pot ser passejat sense mostrar resistència. Mentrestant, l’ambient al carrer és similar a un dia de Sant Joan. El be representa el símbol de la cristiandat, que vol recordar la imatge que acompanya el profeta, Joan Baptista. L’arribada de la comitiva a institucions i cases significa la convidada oficial per assistir a les festes de Sant Joan del 23 i 24 de juny.

Durant tot el dia d’avui, l'Home del Be realitzarà un total de 110 visites, 7 més que les fetes l’any passat. Es visitaran 58 posades de pagesos i finalitzarà, de nit, a casa del Caixer Casat, ubicació on onejarà la bandera de Sant Joan. La comitiva centrarà el seu recorregut en els carrers del nucli antic, ja que és en aquesta zona on es concentren la majoria de posades de pagesos i seus d’institucions. Els instants més emotius i solemnes arribaran amb els tocs de dol, homenatge a aquelles persones relacionades amb les festes de Sant Joan i que han desaparegut durant el darrer any. En aquest cas seran tres els tocs de dol, en record de Consuelo Duque de Estrada Martorell, José María de Olivar i Diego Pons Marquès.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF