Cultura 12/06/2013

Circuit 2013 converteix Barcelona en la capital de la fotografia documental

Una trentena de centres d'art, centres cívics, galeries d'art i escoles de fotografia acolliran exposicions de fotografia documental i fotoperiodisme fins al juliol i de forma gratuïta

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundació Photographic Social Vision proposa Circuit 2013. Fotografía documental en Barcelona. Fins al 31 de juliol, l'entitat proposa un recorregut per una trentena de centres d'art, centres cívics, galeries i escoles de fotografia que acolliran, de forma gratuïta, exposicions de fotografia documental i fotoperiodisme. En total, es podran veure 34 exposicions de més de 70 autors. Cinc de les mostres, totes elles inèdites a l'Estat, provenen del prestigiós festival de la passada edició del fotoperiodisme Visa pour l'Image. Es faran, també, tallers, conferències, taules rodones i fotoprojeccions. Tota la programació es pot consultar aquí.

En el marc del festival s'exposaran reportatges sobre la vida d' Steve Jobs, del poble nòmada sami; del Kurdistan i de com viu una comunitat brasilera que va convertir una xocolateria abandonada en la seva llar. Els ensinistraments racistes que reben alguns joves sud-africans als campaments d'extrema dreta centrarà una altra de les mostres.

A més de les exposicions, dins Circuit 2013, es presentarà l'Associació d'Amics d'en Paco Elvira per potenciar la figura del fotògraf i gestionar el seu arxiu. S'ha creat, a més, una beca per a joves fotògrafs que porta el seu nom.

La Fundació Photographic Social Vision ha organitzat en els darrers anys les exposicions del World Press Photo al CCCB, que reuneix 35.000 visitants cada any, i 'Més Fotoperiodisme. Visa pour l'Image a Barcelona', que va ser visitada per 30.000 persones en tres mesos.

stats