Publicitat
Publicitat

Circ

El circ es reivindica a Catalunya amb 33 espectacles i 69 funcions

La majoria de muntatges del cicle 'Circ d'ara mateix' seran al Mercat de les Flors del 2 al 21 d'abril

El Mercat de les Flors acollirà gran part de les 69 funcions i 33 espectacles del cicle 'Circ d'ara mateix', que començaran el aquest dimecres i clouran el 21 d'abril en el marc de la celebració del Dia Mundial del Circ. El director del Mercat de les flors, Francesc Casadesús, ha ressaltat que la programació està feta essencialment amb companyies que treballen a Catalunya i s'ha intentat "reflectir diferents generacions, projectes i històries".

La companyia Non Nova presentarà del 2 al 6 d'abril 'Vortex', i el 5 i 6 d'abril la mateixa companyia interpretarà 'L'après-midi d'un foehn'. Del 3 al 6 d'abril, es podrà veure els números de circ 'Impromptu' del Circ Teatre Modern a la Plaça Margarita Xirgu. Escarlata Circus interpretarà del 10 al 13 d'abril 'Cabaret Petrificat', per la posada en escena del qual, han treballat amb fang, paper, pedres i les tècniques de circ de llançament de ganivets i número de fuets.

Los Galindos amb el pallasso Marcel Escolano presentaran el seu 'Maiurta' de l'11 al 13 d'abril a la Sala MAC. De l'11 al 21 d'abril l'equilibrista, malabarista i creador Johann Le Guillerm i el Cirque Ici presentaran 'Secret' i del 10 al 13 i del 15 al 17 d'abril Joan Català interpretarà el seu muntatge 'Pelat' també a la Plaça Maragarida Xirgu. L'Associació de Circ Rogelio Rivel també participa amb una proposta d'intervencions artístiques curtes entre 15 i 20 minuts al vestíbul del Mercat de les Flors.

En el marc de la Fira de Circ Trapezi es presentarà al Mercat de les Flors 'Oxímoron', del 19 al 21 d'abril. També s'han organitzat activitats a Nou Barris i tallers de circ en família el 5 i 6 d'abril a ciutats com Barcelona, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa i Valls.

Joan Ramon Graell, president de l'Associació de Professionals de Circ, ha assenyalat a la roda de premsa que una de les seves reivindicacions és posar el circ al mateix nivell de les altres arts, "no tenim un centre d'exhibició dedicat al circ, no tenim dret a tenir escoles superiors i la única llei que entrarà al Parlament des de fa 30 anys és una prohibició", ha apuntat Graell.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF