Cinemacat, una nova iniciativa per impulsar el cinema en català a les Illes

El Govern, amb la col·laboració de l'Obra Cultural Balears i CineCiutat, vol impulsar la llengua pròpia dins l'àmbit audiovisual, on té una presència escassa

El projecte pilot Cinemacat, que ofereix projeccions de pel·lícules en versió original en català o subtitulades al català, serà una realitat la setmana que ve gràcies a una iniciativa de l'Obra Cultural Balear (OCB) organitzada conjuntament amb CineCiutat. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, ha fet possible la posada en marxa d'aquesta iniciativa, en la qual també participa l'ARA Balears.

"L'experiència pretén esdevenir l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català primer a Palma i posteriorment a altres localitats de les Illes Balears. Les projeccions del projecte Cinemacat tindran lloc a CineCiutat i el públic hi podrà trobar cada dijous a les 20 h un nou títol en versió original en català o subtitulat en català", explica el Govern en un comunicat.

Per difondre la iniciativa s'ha habilitat la web  cinemacat.cat, on s’oferirà informació de les pel·lícules programades i totes les novetats relacionades amb les properes projeccions. També s'han obert perfils a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) per facilitar l'accés als diferents continguts.
 
L’entrada per al públic en general valdrà 6 euros per a cada sessió. Es beneficiaran amb un preu reduït de 3 euros els socis de l’OCB i de CineCiutat. També es veuran beneficiats amb el preu de l’entrada reduïda els membres de la comunitat universitària (PDI, PAS i estudiants, amb el carnet de la UIB), els lectors de l’ARA Balears (amb l’entrada retallable que trobaran en l’edició en paper del cap de setmana anterior a cada projecció), els membres del Club del Subscriptor de l''Última Hora' i els socis de 'dBalears' i Ona Mediterrània. Els organitzadors es mostren oberts a estendre el benefici a altres col·lectius interessats en la iniciativa.
 
La primera pel·lícula, que es projectarà dijous, 10 de gener, és 'Wonder Wheel', de Woody Allen, que conta la història de quatre personatges a la Nova York dels anys cinquanta amb el parc d’atraccions de Coney Island com a teló de fons. Els principals protagonistes són interpretats per Kate Winslet, Justin Timberlake i Jim Belushi.
 
"La presència de la llengua catalana en l'àmbit audiovisual, i especialment en el cinema, és molt escassa. És per això que des del Govern de les Illes Balears es fa necessari actuar en aquest àmbit, i per aquest motiu fa pocs dies s’ha constituït la Ponència de l'Àmbit Audiovisual del Consell Social de la Llengua Catalana", indiquen des del Govern en un comunicat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF