PALMA
Cultura 25/06/2013

Cinema a la fresca i electrònica per a les nits d'estiu a Palma

Cort presenta el calendari d'activitats culturals de Ciutat

Ander Zurimendi
2 min

PalmaCinema i música per gaudir l'estiu. Aquesta és la fórmula que proposa l'Ajuntament de Palma, que ahir presentà el programa d'activitats culturals per a la temporada estival.

Potser l'anunci més important per la quantitat de gent que atreu és que, malgrat les retallades econòmiques a la majoria d'àrees municipals, el cicle de Cinema a la Fresca no es veurà disminuït. Es projectaran fins a 32 films entre juliol i agost al parc de la Mar. En tot cas, Cort no revelà ahir quines pel·lícules s'emetran, ja que encara no ha tancat el programa sencer.

Així mateix, el teatre municipal Catalina Valls oferirà els documentals Caçadors de corrupció i Finnish blood, swedish heart .

Pel que fa a la música, destaca el naixement del festival ME_MMIX de música electrònica, que tindrà lloc del 9 a l'11 d'agost. El regidor de Cultura, Fernando Gilet, manifestà ahir que "tot serà en versió off, o sigui, gratuït per al públic assistent". El festival disposarà de tres seus: el Casal Solleric, el museu Es Baluard i la Fundació Miró, on es realitzaran totes les actuacions de música i art visual contemporani. Segons Gilet, "el ME_MMIX Festival té com a objectiu principal la programació de música contemporània, vinculada a mitjans electrònics".

També pretén potenciar la "interdisciplinarietat escènica relacionada amb la tecnologia i la videoprojecció". Gilet assegurà que el nou festival presentarà obres electròniques i mixtes en tots els concerts, "però també s'hi inclouran obres sense mitjans electrònics, per oferir una visió més àmplia de la música del segle XX i XXI".

D'altra banda, el programa cultural arriba enguany amb una bona notícia per a la llengua pròpia, ja que Cort recupera la vetlada de música en català dins el festival Cançons de la Mediterrània. Serà el 26 de juliol amb un doble concert a les Voltes amb Pep Suasi, Marta Elka i els Electrodomèstics i els Dimeikers.

Castell de Bellver

L'esdeveniment es completa amb l'actuació de la cantaora andalusa Argentina, qui presentarà el seu darrer disc, Un viaje por el cante . Argentina interpretarà les seves composicions d'inspiració flamenca al castell de Bellver el proper 27 d'agost. Tres dies després, el 30 d'agost, serà el torn del grup mallorquí Cap pela. A més a més, la Regidoria de Cultura ha preparat dues actuacions de jazz en uns concerts que es duran a terme a l'eix cívic del carrer Fàbrica els dijous 11 de juliol i 8 d'agost en horari d'horabaixa per no destorbar els veïns.

Jazz al Mar i Terra

El jazz també serà present al teatre Mar i Terra de la mà del grup Chasko Jazz Project, que actuarà el divendres 9 d'agost.

Per altra part, la música clàssica tindrà el seu lloc amb un cicle a la plaça Miquel Dols (Son Gotleu), on es podrà gaudir de la banda S'Almudaina (29 de juny i 24 d'agost) i la Jovent (27 de juliol). A més a més, la Banda Municipal de Palma oferirà un concert de carrer a la plaça Major (2 i 18 dejuliol), en la processó del Carme de Santa Catalina (16 de juliol) i a la plaça Santa Pagesa (18 de juliol).

Pel que fa al passeig del Born, acollirà cinc actuacions de ball de bot l'horabaixa dels dies 30 de juny, el 4 i 18 de juliol, i l'1 i 22 d'agost.

Finalment, el regidor Fernando Gilet va avançar que estan intentant que la Mostra Folklòrica de Sóller també faci algunes actuacions a Palma.

stats