'Cinema Lliure a la Biblioteca': Un viatge per les Balears, Occitània i Catalunya a través de tres documentals

El cicle porta projeccions gratuïtes de 'La maleta de Madame Colette', 'Instants saisis' i 'To Kyma. Rescat al mar Egeu' a diferents biblioteques de Mallorca

Cinc biblioteques de Mallorca acullen 'Cinema Lliure a la Biblioteca', un cicle de cinema documental que neix de la voluntat de fer arribar al públic local contingut audiovisual de qualitat i produït a l'euroregió Pirineus-Mediterrània. Enguany el cicle proposa les projeccions de tres documentals: 'La maleta de Madame Colette', 'Instants saisis' i 'To Kyma. Rescat al mar Egeu'. Es podran veure als següents espais: Biblioteca Ramon Llull de Palma, Biblioteca Municipal de Sineu, Biblioteca Municipal de Sóller, Biblioteca Municipal de Cala Rajada i Biblioteca Municipal del Castell. 

Aposten per les pel·lícules llargmetratges documentals perquè "és un gènere cinematogràfic amb molta història dins dels territoris de Balears, Catalunya i Occitània" i, alhora, "hi ha dificultat per arribar al públic", explica l'organització en un comunicat. Precisament per aquest motiu -per ampliar el públic- escullen les biblioteques. Així, apostar per aquests espais permet "crear i fidelitzar públic interessat pel cinema i la cultura" i, al mateix temps, "potenciar l'ús de la biblioteca com a espai d'intercanvi cultural". A Mallorca les projeccions s'han iniciat a mitjan octubre i acabaran el 22 de novembre.

D'on ve el Cinema Lliure?

El Cinema Lliure va començar les projeccions a l’estiu davant la mar amb el Cinema Lliure a la Platja i des de ja fa dos anys ha aconseguit fer-se un lloc durant els mesos d’hivern i primavera a moltes de les biblioteques de Barcelona amb el Cinema Lliure a la Biblioteca. Després, es va estendre a l'Occitània i a les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF