Cultura 10/06/2013

Cindy Lauper s'emporta un premi Tony pel musical 'Kinky Boots'

L'obra, que narra com una sabateria clàssica es reiventa fabricant calçat per a drag queens, va ser la triomfadora dels premis de teatre musical nord-americà

Efe
1 min
Cindy Lauper recull el premi Tony a la millor composició per 'Kinky Boots'

Nova York'Kinky Boots' es va convertir diumenge a la nit en la gran guanyadora de la 67a edició dels premis Tony. El musical, compost per Cindy Lauper, es va emportar sis guardons: millor obra musical, millor actor, per a Billy Porter; millor composició musical, per a Lauper; millor treball d'orquestració, millor coreografia i millor disseny de so. L'obra està basada en la pel·lícula del mateix títol i narra la història d'un sabateria que es reinventa fabricant calçat per a drag queens.

Tracey Letts, l'autor d''Agost', va guanyar en la categoria d'obres no musicals el premi a la millor direcció i al millor actor per la reposició de 'Qui té por de Virginia Woolf'.

La gran rival de 'Kinky Boots, 'Matilda', producció de la Royal Shakespeare Company, va recollir quatre estatuetes, inclosa la de millor llibret. 'Pippin' també en va guanyar quatre: millor reposició i millor actriu, per Patina Miller, i actriu secundària en un musical, per a Andrea Martin, entre altres.

El premi a la millor obra de teatre no musical: 'Vanya and Sonia and Masha an Spike', de Christopher Durang, una reinvenció del teatre de Txèkhov.

El premi a la millor actriu en una obra va ser per a la veterana Cicely Tyson, a 'Retorn a Bountiful'.

stats