Cinc minuts de versos de poetes del segle XX

Una de les iniciatives de l'Ajuntament de Palma per celebrar el Dia de la dona escriptora és oferir càpsules de poesia en format audiovisual de la mà de poetes mallorquines com Antònia Vicens o Lucia Pietrelli

A partir d'avui i fins dia 30 d'octubre, des de les pàgines de Facebook, Twitter i Instagram de la biblioteca de Cort s'oferiran cinc minuts de poesia. Així, a través d'un vídeo, Maria Antònia Massanet, Maria Victòria Secall, Annalisa Marí, Lucia Pietrelli i  Antònia Vicens, les poetes protagonistes d'aquesta activitat, tindran llibertat absoluta per decidir què fan davant la càmera.

El tema és Poetes del segle XX, i elles decidiran si reciten versos d'alguna escriptora o parlen de l'obra poètica d'una autora. Totes les protagonistes d'aquesta activitat són poetes, així que no serà estrany sentir-les recitar versos propis. 

“Davall terra hi ha tot un món que batega”

Avui ha estat el torn de Maria Victòria Secall, que ha optat per presentar alguns dels seus poemes, però també ha parlat d'una de les autores de més rellevància de Mallorca: Antonina Canyelles.

Aquesta és una de les iniciatives de l'Ajuntament de Palma per celebrar el Dia de les dones escriptores, una diada que va començar l'any 2016 amb la intenció de recuperar la memòria de les dones silenciades per qüestió de gènere en l'àmbit literari. 

El Dia de la dona escriptora se celebra durant la setmana del 15 d'octubre, data que es va escollir per fer visibles les escriptores coincidint amb l'aniversari del naixement de Santa Teresa de la Cruz (12 d'octubre). 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF