Ciclop, teatre visual i participatiu a Sineu

La segona edició del festival, organitzat pel C.IN.E, proposa els dies 15 i 16 de setembre una desena d’espectacles, que ompliran diferents espais del poble i per al poble

És la segona edició del Festival de teatre visual de Sineu, el Ciclop, un esdeveniment impulsat des del centre de creació C.IN.E i que convida a la participació. Segons Biel Jordà, de l’organització, “la resposta del públic l’any passat va ser meravellosa, amb més d’un 90% dels espectacles plens, i això ens ha empès a tirar endavant amb la divulgació de tot aquell teatre que no té la paraula com a primer element d’expressió. Aquesta és la premissa que permet una inventiva espectacular: eliminam el text. Volem un festival de cada vegada més dinàmic i amb més participació”.

El festival repeteix obres com Espais insòlits, que ofereix a creadors joves un espai en el qual poder crear la peça que vulguin i representar-la en format breu. Enguany hi prenen part Neus Cortès, Pere Mas, Toni Amengual, Marina Ibarra, Blanca Alonso, Anabel Castañón i Elisenda Ibars.
Per Jordà, “la participació del poble és cabdal, és per això que amb uns 20 voluntaris no actors professionals de Sineu cream un espectacle experimental i sorprenent que es representarà en un carrer del poble amb el títol Saudades”.

És un festival per a totes les edats. Diu Jordà, “aquesta segona edició, ens ha sortit molt de teatre familiar”. També s’hi podrà veure és Huellas en la arena, de Didi Rodan, un espectacle de dibuix amb arena en directe, música feta a mida i projeccions de videomapping. Si guaitau pel campanar de Sineu, potser haureu vist els jutipiris de benArran, que estan creant el work in progress Momo. Don Davel amb Le Funiste proposa un viatge per la memòria a bord de l’humor i la poesia, en el qual els records són fum. També hi serà present L’home més fascinant del món, entre altres. Una cita ineludible amb la creació.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF