Publicitat
Publicitat

Literatura

Christian Jacq, nou Premi internacional de novel·la històrica Bàrcino

L'autor francès ha publicat més de 150 llibres: n'ha venut 35 milions d'exemplars en una trentena de països

Doctor en Egiptologia per La Sorbona, gran expert en l'època del faró Ramsés II i 'best-seller' des de fa més de dues dècades, Christian Jacq (París, 1947) acaba de ser guardonat amb el quart Premi internacional de novel·la històrica Bàrcino. Anteriorment l'han rebut Lindsey Davis, Santiago Posteguillo i Simon Scarrow.

El veredicte del jurat, integrat pels periodistes Òscar López i Anna Pérez Pagès, l'escriptora Care Santos, la catedràtica d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona Isabel Rodà i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Enric Calpena, destaca que "l'escriptor s'ha consolidat com el gran referent literari sobre l'Antic Egipte, amb un èxit d'abast mundial que fa que pugui ser considerat com un dels pilars de la novel·la històrica actual, tot entenent que la documentació i la versemblança de les seves novel·les faciliten la comprensió d'un passat tan complex i llunyà com és el de l'antiguitat egípcia". Jacq ha publicat més de 150 llibres, entre els quals hi ha una pentalogia sobre el faraó Ramsès, la tetralogia 'La pedra de Llum' i la trilogia 'La reina llibertat': n'ha venut 35 milions d'exemplars en una trentena de països.

El programa d’enguany de Barcelona Novel·la Històrica, que se celebrarà del 7 a l'11 de novembre– oferirà l’oportunitat de viatjar tres mil anys enrere a l’Antic Egipte; aproparà els lectors a escenaris de novel·la, com ara el Saló dels Miralls del Liceu (El Liceu i la literatura – 8 novembre, 17.30h); donarà la possibilitat de conèixer els conflictes socials pretèrits (Les convulsions del passat – 9 novembre, 17h) i d'aprofundir en personatges històrics, com ara Alexandre Magne (9 novembre, 18.15h). Entre els autors presents hi haurà Chufo Llorens, Víctor Amela, Carme Riera, Luz Gabás, Tània Juste, Luis García Jambrina i Xulio Ricardo Trigo.

Els llibres que ens fan grans