Cultura 25/01/2012

'Chico i Rita' descavalca 'Tintín' de l'Oscar al film d'animació

X.s.
1 min
'Chico i Rita' descavalca 'Tintín' de l'Oscar al film d'animació

BARCELONA.A hores d'ara, Steven Spielberg encara no s'ho deu creure: dues pel·lícules europees, la francesa Un gat a París i la producció catalana Chico i Rita , han fet fora Tintín de la cursa dels Oscars en la categoria de millor pel·lícula d'animació. Ni rastre tampoc de Cars 2 , la primera producció de Pixar que no aconsegueix la nominació a l'Oscar des que el 2001 es va crear la categoria. Un eufòric Xavier Mariscal, director de Chico i Rita juntament amb Fernando Trueba i Tono Errando, celebrava ahir una notícia que, segons el dissenyador valencià, significa "el reconeixement que existeix un cinema d'animació diferent, fet per a adults".

"Estic endeutat amb els bancs, sí, aquests fills de puta", exclamava Mariscal, sense filtre, a Canal Plus, tot just conèixer la notícia. El creador del Cobi assegurava posteriorment que la nominació arribava després de "molt patiment" i "molta inversió de diners i energies", i que espera que el reconeixement de l'Acadèmia de Hollywood serveixi per donar a conèixer la pel·lícula en països llatinoamericans com Mèxic, Argentina, Bolívia, Colòmbia i Xile.

Fora de la cursa dels Oscars s'ha quedat també Arrugues -l'altra producció amb participació catalana finalista a la shortlist de la categoria-, que adapta la novel·la gràfica homònima de Paco Roca, guardonada amb el Premio Nacional de còmic. Mariscal, que ha alabat moltíssim Arrugues, resumia les diferències entre Chico i Rita i els seus rivals afirmant: "Productores com Pixar fan pel·lícules perfectes, mentre que els nostres films estan plens d'errades, però tenen gràcia i molt cor". El conseller Mascarell, per la seva banda, ha descrit el film com "una delícia de pel·lícula".

stats