Publicitat
Publicitat

La pianista ucraïnesa Regina Txernitxko guanya el 60è Concurs Internacional de Música Maria Canals

Els russos Serguei Beliavskiy i Tatiana Txernitxka han quedat en la segona i tercera posició

La pianista ucraïnesa Regina Txernitxko ha estat la guanyadora del 60è Concurs Internacional Maria Canals de Música. La final es va celebrar dimecres al Palau de la Música amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno. El rus Serguei Beliavskiy va quedar en la segona posició i es va emportar el premi del públic i dels estudiants de música. La russa Tatiana Txernitxka va quedar en la tercera posició.

A la final, Tatiana Txernitxka va interpretar el 'Concert op. 23 número 1 en Si b menor', de Txaikovski; Regina Txernitxko, el 'Concert op. 18 número 2 en do menor', de Rakhmàninov, i Serguei Beliavskiy, la mateixa peça de Txaikovski. Tots tres competien per endur-se el primer, segon i tercer premi, i més de 30 concerts remunerats per tot el món quantificats en més de 70.000 euros.

Regina Txernitxko, la guanyadora, va néixer el 18 de maig del 1986 a Txarkiw, Ucraïna. Va rebre les primeres lliçons de piano el 1990 amb Irina Surjenko a l'Escola Especial Intermèdia de Txarkiw. Va rebre lliçons de la seva mare, Inna Txernitxko, i de professors com Zaharova Svetlana, OlgaRissin-Morenova, Leonid Margarius i Ralf Gothóni. Ha ofert concerts amb l'Orquestra Filharmònica de Txarkiw, l'Orquestra Simfònica Jove de Txarkiw, l'Orquestra Simfònica de Roma i de Lazio, l'Orkestr Vanheet Oosten, la Fort-Worth Symphony Orchester, l'Orquesta Mediterránea de Cámara i l'Orquestra Simfònica del Vallès, entre altres.

Abans del Maria Canals, Regina Txernitxko va guanyar el Diploma F. Chopin a Göttingen, el tercer premi 'Virtuosi di Pianoforte' a Usti-nad Labem (República Txeca) i els primers premis al concursos Pinerolo, Stupen K Masterstvu de Sant Petersburg, Dichler a Viena, l''Internationaler Wettbewerb für Klavier Animato Stiftung', el 'Pianistico Internazionale Spazio Teatro 89', i al Concurs Internacional de Piano 'Ricard Viñas' a Lleida, entre altres. Ha ofert concerts en sales d'Itàlia, la República Txeca, Àustria, Eslovàquia, els Estats Units i Espanya. Ha fet enregistraments de ràdio per a Ràdio Txarkiw (Ucraïna), Radio Vaticana Música (Itàlia), SWR Karlsruhe (Alemanya) i Ràdio 80 (Holanda).


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF