SAN MIGUEL PRIMAVERA SOUND
Cultura 13/05/2011

La Champions al Primavera depèn de la seguretat

El San Miguel Primavera Sound projectarà la final de la Lliga de Campions dins del seu recinte si es decideix que és l'opció més segura. El festival i l'Ajuntament s'han de reunir per prendre una decisió.

Marta Salicrú
2 min
La Champions al Primavera depèn de la seguretat

Barcelona.Avui arrenca la programació paral·lela del San Miguel Primavera Sound, i quan falten quinze dies per a l'inici oficial del festival, el 25 de maig al Poble Espanyol de Barcelona, encara no se sap si la final de la Lliga de Campions, que coincidirà amb la tercera jornada del festival al Parc del Fòrum, es podrà seguir dins del recinte. La decisió de si es retransmetrà el partit entre el Barça i el Manchester United en les pantalles que disposa el festival l'ha de prendre l'Ajuntament de Barcelona, que té previst reunir-se amb l'organització del Primavera per tractar el tema vinculat al festival del qual més s'està parlant des de la classificació del Barça. Però que la final es vegi o no al Fòrum no dependrà ni de la UEFA, ni dels drets que se li hagin de pagar, ni de la solució d'un possible conflicte entre el patrocinador del festival (San Miguel) i el de la Lliga de Campions (Heineken). Només dependrà de la seguretat del públic del festival: si s'arriba a la conclusió que per als assistents és més segur que tinguin la possibilitat de seguir la final des de l'interior del recinte, així es farà.

"La solució a què s'arribi serà en funció de criteris tècnics, cal mirar si és millor que el públic surti del recinte o que no ho faci", explica Alberto Guijarro, codirector del San Miguel Primavera Sound. "Això s'ha de decidir amb l'Ajuntament i amb els Mossos d'Esquadra, si es vol que 10.000, 15.000 o 20.000 persones surtin del recinte i que tornin a entrar a les 22 h. S'ha de valorar què significarà i què pot passar. L'última paraula la té l'Ajuntament per qüestions de seguretat. Estem mirant d'arribar a un acord", afegeix Abel Suárez, programador.

La UEFA i els artistes

Així com l'any passat el Primavera va haver de suspendre a última hora la projecció a La [2] de l'Apolo d'un partit de la Lliga de Campions que coincidia amb la programació paral·lela del festival, perquè la UEFA no els va donar permís, aquesta vegada els drets no són cap trava. "L'any passat el problema va ser que es va anunciar abans de gestionar-ho, i aleshores va ser quan la UEFA se'ns va tirar a sobre. Ara ens hem assabentat de com funciona, i la SGAE et dóna un permís", explica Suárez.

Negociar amb els grups no ha estat fàcil. "Al principi tots els artistes grans van posar traves a tocar durant el partit", diu el programador del festival. Els escocesos Mogwai, que van obrir la seva actuació al Primavera Sound 2006 amb l'himne de la Champions, "no volien ni venir al recinte". La formació postrock, amb la cantautora anglesa PJ Harvey, és l'única a la qual s'ha hagut de canviar l'horari del concert, uns horaris que està previst que es facin públics avui. Però amb Champions o sense, el festival no s'aturarà. El grup folk nord-americà Fleet Foxes, també caps de cartell, tocaran durant el partit.

stats