La mallorquina Celia Márquez és seleccionada per exhibir la seva obra a l’Open Portolio FIG de Bilbao

Exposarà els dies 10 i 11 de maig a l'Atrio Edificio Ensanche

L’artista mallorquina Celia Márquez ha estat seleccionada, juntament amb 15 artistes més, procedents de diversos llocs d’Espanya, per exhibir la seva obra els dies 10 i 11 de maig a l’Atrio edificio Ensanche de Bilbao, en el marc de la sisena edició del programa Open Portfolio FIG. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), ha renovat la seva col·laboració amb FIG Bilbao i sufragarà les despeses de l’artista mallorquina derivades del viatge. L’ajuda entra dins la línia de l’IEB de projecció exterior dels artistes de les Illes.
 
Celia Márquez, juntament amb Alba Lorente (Zaragoza), Andrea Alonso, Claudio Lorenzo i Juanjo Ortubia (Bilbao), Concha Ruesga (Huesca), Lorenzo Davitti (Italia), Manuel Prados (León), Manuel Solís, Martha Muñoz, Víctor Hugo Río i Triana Parera (Mèxic), Paula Huarte (Navarra), Radoslav Kililov (Bulgària), Raquel Serrano (Huelva) i Sofía Neves (Portugal), participarà en l’exhibició col·lectiva. Quatre dels seleccionats formaran part de l’Open Portfolio Fair de FIG 2019, que se celebrarà el 16 de novembre al Palau Euskalduna.

Els guanyadors d'aquesta sisena edició d’Open Portfolio, que celebrarà la seva segona fase a l'octubre, podran fer una residència al centre CIES (Centre Internacional de l'Estampa Contemporània de Betanzos a la Corunya), un espai expositiu a la Fira FIG Bilbao del pròxim any, a més d'una edició de la seva obra adaptada al format de minillibre, a càrrec de Chucherías del Arte.

Un dels principals objectius de FIG Bilbao, que per primera vegada s’integra en el projecte Bilbao Art District, és donar suport a les noves generacions de creadors, atorgant-los un espai en el qual intercanviar perspectives artístiques, exposar la seva obra i revisar conceptes del gravat contemporani.

Més d'un centenar de talents han participat ja en aquest projecte, que els ha servit de plataforma per difondre i projectar el seu treball a escala internacional. FIG Bilbao, a través del programa Open Portfolio, adquireix un compromís amb els artistes emergents de la gràfica contemporània.

Celia Márquez
 
L’artista Celia Márquez (Palma, 1994) s’expressa mitjançant el gravat i la litografia, una tècnica que li permet generar formes orgàniques, viscoses, amb textures, que l’ajuden a representar estats o idees abstractes.
 
Declara que li agrada treballar sense preparar esbossos previs, el desconeixement sobre què apareixerà finalment en l'estampa l'atreu i l’ajuda a desenvolupar la imatge. Li interessa la dualitat entre l’espontaneïtat d’aquestes tècniques d’estampació enfront de la planificació que exigeix la matriu de la imatge.
 
En la seva obra predomina l’ús del negre, que aporta més èmfasi al drama i té l’objectiu d’enaltir la bellesa del fosc, del negatiu. Explora paisatges onírics, amb formes que poden recordar la visió microscòpica, amb imatges còsmiques que facin reflexionar. La seva obra neix del pensament que quan patim és quan més introspecció feim.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF