HI VENS O HI VAS?

Casa Maruka, un clàssic que no perd gust ni valor

És un dels restaurants de referència per a totes aquelles persones que passen molt de gust de menjar, de beure i de compartir-ho amb amics

Si et situes a la porta de Casa Maruka, si prens un vinet a la barra o una de les taules altes de l’entrada ja pots intuïr que en aquest restaurant del carrer de la Reina Maria Cristina de Palma s’hi menja bé o molt bé. Hi veuràs entrar i, sobretot, sortir grups o parelles amb cara de satisfets, persones que arriben amb ganes i que se’n van a pler. Alguns, fins i tot, gairebé sense adonar-se’n, es posen la mà a la panxa. Solen tenir un somriure i el rostre amb bon color, en acabar. La clientela de Casa Maruka és bastant habitual i està formada sobretot per persones que passen molt de gust de menjar, de beure i de compartir-ho amb amics al voltant d’una taula de les que se solen allargar.

Aquest restaurant és un clàssic amb una capacitat més que suficient de renovació. El xef Alberto Serrano s’atreveix amb la mescla curiosa de productes i ofereix una cuina de mercat que té els fonaments en la cuina mallorquina tradicional per enlairar-se no tant cap a la sofisticació, sinó a potenciar exquisides experiències, i noves, per a plats que sovint tenim a la memòria gustativa. Amb una especial atenció per als plats de cullera, segons la temporada pots gaudir d’unes excel·lents faves amb perdiu, d’uns bons fideus o d’un arròs melós. De fet, els arrossos estan entre els plats estrella de la carta. Com hi són els callos amb tripes i morro, les carns a la brasa, el tartar de tonyina, el peix del dia a la planxa o el xotet rostit, entre molts altres. Convé reservar espai per a les postres, sobretot qui sigui un dels nombrosos fans del seu pastís de poma, que s’ha de comanar abans de començar a dinar o sopar. Casa Maruka és per passar-hi gust. Ja és prou significatiu que, més que restaurant, es diguin “casa de menjars”. De bons menjars, és de justícia afegir.u

CARRER DE LA REINA MARIA CRISTINA, 7 (PALMA)

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF