Carmen Jaime donarà el tret de sortida al Festival de Cançons de la Mediterrània

El certamen començarà el proper 11 de juliol a Ses Voltes

El festival Cançons de la Mediterrània comptarà, enguany, amb quatre jornades i vuit grups. Carmen Jiame obrirà el certamen el proper 11 de juliol amb la seva performance de cançó mallorquina. La seguiran Luca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare, cançó folk-pop provinent d’Itàlia.

El regidor de Cultura, Antoni Noguera, acompanyat del director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han presentat avui la programació. El cicle va començar l'any 1984, amb un projecte cultural on han passat artistes com George Moustaki o Maria del Mar Bonet.

“Aquest festival ens col·loca en el centre de la mediterrània a través de la música i de la cultura, a la mar mediterrània va néixer la filosofia, ajuntar diversos grups de música d’aquesta Mediterrània per nosaltres és molt important”, ha dit Noguera.

El regidor ha reivindicat el treball de les ONG que treballen al mediterrani: “hem de donar suport a totes les persones que treballen a la mar Mediterrània perquè la gent no es mori i acusar a totes les institucions que són còmplices de no actuar”. “Aquest festival és cultura, reivindicació i Mar mediterrània”, ha conclòs.

La segona jornada serà el 18 de juliol, Ermanno Panta & Banda Zeitun oferiran un concert de Jazz mediterrani, Ermanno és sicilià resident de Formentera i treballa amb el Guitarrista català Sergi Gómez. El mateix dia es podrà gaudir de Música tradicional de la Tràcia amb el grup grec Rodopi Ensemble. El 25 de juliol serà el torn d’Omar Niang & Wa Koul Diop i la seva fusió africana a més de l’actuació de Coetus, una orquestra de percussió ibèrica provinent de Catalunya.

Per cloure l’edició d’enguany, el certamen es comptarà amb les actuacions de Posidònia i la seva música popular mallorquina i amb UC i L’Adéu, els mestres de la cançó popular eivissenca diuen adéu després de 46 anys de trajectòria. Tots els concerts seran gratuïts i començaran a les 21 hores i es faran a l’Espai de Ses Voltes.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF