La Capella de la Misericòrdia acollirà el Museu d'Art del Consell de Mallorca

L'àrea de Cultura de la institució insular ha presentat el calendari expositiu pel 2019

L'àrea de Cultura del Consell de Mallorca ha avançat aquest divendres el calendari d'exposicions promogudes per la institució i que es duran a terme durant el 2019. A més, han avançat la creació del Museu d'Art que s'ubicarà a la Capella de la Misericòrdia i al Museu Krekovic que exposaran peces de la col·lecció pròpia del Consell.

El Museu d'Art, que està previst que s'obri al públic el mes de març, serà una exposició estable del Fons d'Art del Consell de Mallorca i mostrarà les dues línies de feina més destacades de la col·lecció. Per una banda, la Capella albergarà la pintura d'artistes mallorquins de la segona meitat del segle XIX i primera meitat del XX i el Museu Krekovic acollirà obra d'artistes estrangers que han creat o residit a l'illa. D'aquesta manera, la Capella de la Misericòrdia ja no serà la seu d'exposicions temporals com havia estat fins ara.

El calendari expositiu per 2019 suposa "una planificació a llarg termini molt positiva pel departament de Cultura" segons el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles que ha assenyalat que la programació prevista per enguany "fomenta la transparència i la igualtat d'oportunitats. Per la seva banda, el director insular de Cultura, Rafel Creus, ha afirmat que "La Misericòrdia no és un centre de cultura contemporània" referint-se a la heterogeneïtat de les propostes afegint que "hem de donar cabuda i sortida a exposicions d'altres departaments de la casa".

Les exposicions es duran a terme a les tres plantes de l'edifici de La Misericòrdia, al Centre de Cultura Sa Nostra amb el qual "continua la col·laboració" ha dit Creus, i al Museu Krekovic.

D'aquesta manera, el calendari s'inicia amb la mostra dedicada a l'escriptor Bernat Vidal i Tomàs que es pot visitar actualment a la planta baixa del centre. A finals de febrer, s'inaugurarà una exposició biogràfica que donarà a conèixer la vida de l'artista de circ més important de la història de les illes, Miquel Estelrich "Mestelrich", a proposta del Circ Bover.

Amb la primavera s'inaugurarà una retrospectiva de Ñaco Fabrer a Sa Nostra i que mostrarà un recorregut per la seva obra en paper des dels seus inicis fins a l'actualitat incorporant una vessant educativa. La sala de l'Arxiu del So i la Imatge, acollirà la mostra "Androids in the woods" del fotògraf Toni Amengual amb la qual guanyà el Primer Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2018. A les altres sales de la institució s'inaugurarà una mostra sobre el poeta Andreu Vidal comissariada per Magdalena Aguiló.

El mes de maig, es durà a terme la 21 edició del Festival de Poesia de la Mediterrània que inclourà una exposició interactiva a La Rambla de Palma. Les propostes dels mesos d'estiu inclouen una mostra per commemorar els 40 anys de la UIB amb peces del fons d'art de la Universitat; una mostra de fotografia contemporània al Pais Basc i un repàs a l'obra del fotògraf de les celebrities de l'època daurada de Hollywood, Sam Shaw.

Per la Nit de l'Art repeteixen les propostes Mata Ombres i Art Forana, la darrera és un recull d'obres proposades pel les galeries de la Part Forana. A l'octubre, el Consell torna a donar suport al Cluster del Còmic i al festival Còmic Nostrum amb una exposició que enguany estarà dedicada a Mèxic. A Sa Nostra, s'exposarà una mostra de Mateu Bauzà al voltant del color vermell.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF