Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Cançons d’amor i odi de Cohen a Sterlin

El concert enceta el cicle Palma de Primavera a espais emblemàtics de Ciutat

El grup Sterlin oferí ahir un concert en homenatge a Leonard Cohen, Cançons d’amor i odi.Fou al pati de Can Balaguer i davant de més de 250 persones que tornaren a donar vida al casal, tants anys tancat.

L’actuació s’emmarca en el cicle Palma de Primavera, que organitza l’Ajuntament de Palma i que amb aquest concert s’encetava. El programa inclou deu actuacions noves de formacions diverses i a patis i espais emblemàtics de la ciutat.

A Can Balaguer la veu d’Adela Peraita va fer ressonar vuit temes del disc Songs of Love and Hate -el tercer àlbum del canadenc- reinterpretades per l’artista mallorquina, que les tradueix al català i les adapta. Peraita és en aquest espectacle acompanyada per dos dels seus companys d’Sterlin, Paco Torres a la guitarra elèctrica i Steve Withers a la guitarra acústica, efectes i ambientació musical.

La banda va interpretar temes com Last Year’s Man, traduït com L’home de l’any passat, Avalanche o Abric blau inspirada en Dress Rehearsal Rag.

No era la primera vegada que Adela Peraita cantava Leonard Cohen. De fet, amb “aquest concert tancam el projecte que havíem començat fa anys i que fou enregistrat l’any 2013”, assenyalava la cantant poc abans del concert al Balaguer. “Fou una feina molt intensa i per això l’havíem aparcada una mica, però quan va morir Cohen decidírem de reprendre-la”.

Aquest projecte ben aviat esdevindrà en un nou llibre CD que sortirà al mercat sota el títol Llum i Negre, que inclou aquestes vuit versions personals d’Sterlin. “Hem intentat aportar la nostra visió personal i musical dels temes intensos de Cohen”, recalca la cantant. El nou llibre CD inclourà fotografies de Xisco Alarido i les il·lustracions d’Adriana Meuinie, que ha representat la Joana d’Arc de Cohen i a més ha dissenyat un vestit a Peraita inspirat en aquesta cançó. I atenció perquè Sterlin prepara nous temes propis i pròximament el tornarem a veure als escenaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF