Cultura 23/11/2018

Can Saura de Ciutadella acull l'exposició sobre ritus funeraris 'Que la terra et sigui lleu'

L'aparició de tres cossos enterrats del període islàmic a aquest palau ciutadellenc significà el punt de partida d'una exposició

Ivan Martín
1 min
Els visitants poden analitar els diferents períodes de la història menorquina a través de l'exposició sobre rituals funeraris.

CiutadellaEl palau de Can Saura Miret de Ciutadella s'ha convertit des del 10 de novembre en un espai de culte a la mort. Elena Sinte i Majo León són els comissaris de 'Que la terra et sigui lleu', una exposició dedicada als rituals funeraris dels quals es tenen coneixement a Menorca des de la prehistòria fins a l'època romana. Es tracta d'un recorregut per les etapes de l'illa mitjançant la litúrgia que sempre ha envoltat la mort.

Organitzada per l'Ajuntament de Ciutadella però amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i el Govern balear, 'Que la terra et sigui lleu' ofereix un repàs de les diferents tradicions, costums i ritus sobre la mort. A més, la mostra representa l'estrena de Can Saura Miret com a museu. El regidor de Cultura del Consistori de Ponent, Bep Juaneda, explica la importància de la mostra: "Hem recuperat Can Saura i farem que a partir d'ara aquest espai sigui la casa de tothom".

L'aparició de tres cossos enterrats del període islàmic a aquest palau ciutadellenc significà el punt de partida d'una exposició que també inclou les il·lustracions de l'arqueòleg Iñaki Diéguez i les fotografies de Benjamín Riquelme. La mostra s'acompanya de textos explicatius sobre els rituals funeraris, com també de poemes a càrrec d'Àngel Mifsud, Maria Mercè Marçal i Ponç Pons.

stats