Can Sales ofereix un servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys

La biblioteca obrirà aquest dimarts i els usuaris podran demanar i tornar llibres i llegir a la sala, encara que amb limitacions d'aforament

La biblioteca pública de Can Sales, a Palma, obre aquest dimarts les portes al públic amb un nou servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys. Quatre voluntaris de Protecció Civil amb la coordinació del tècnic director d'Emergències, Martín Mancha, repartiran llibres i material audiovisual al col·lectiu de risc de majors de seixanta anys en un radi de dos quilòmetres de la biblioteca. El repartiment serà els dimarts i els dijous, i els interessats podran sol·licitar els títols a través del correu electrònic bpcansalas@bibliotecapalma.com o telefonant al 971176030. 

Can Sales ha habilitat una sala buida per posar-hi en quarantena els llibres rebuts durant catorze dies. A més, els majors de seixanta anys disposaran d'un horari presencial exclusiu de dilluns a divendres de 10 a 11 hores. Per al públic general, Can Sales ha incorporat un servei de recomanacions literàries per telèfon els dilluns, dimarts i dijous de 18 a 19 hores a través del telèfon 689139324.

D'altra banda, l'obertura de Can Sales al públic, amb horari de 9 a 18 hores, s'ha preparat amb mesures individualitzades per a cada secció de la biblioteca. En aquest sentit, s'han instal·lat mampares de protecció als espais de contacte entre treballadors i usuaris.

Els usuaris rebran, amb limitacions d'aforament, els serveis de préstec i devolució, lectura en sala, a més del d'informació especialitzada. Les obres seran sol·licitades pels usuaris i proporcionades pel personal, mentre que els fons de lliure accés continuaran tancats al públic. No es podran utilitzar els ordinadors i tampoc serà possible fer activitats culturals o de préstec interbibliotecari.

Quant a les mesures d'higiene, els usuaris trobaran dispensadors de gel hidroalcohòlic i es recomana l'ús de mascaretes, a més de  conservar la distància interpersonal, assenyalada a les instal·lacions.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF