'Càmera i ciutat', primera exposició de la temporada al CaixaFòrum de Palma

L'altra mostra que es preveu inaugurar aquesta temporada és 'Non finito. L’art de l’inacabat', en col·laboració amb el Museu Nacional d’Escultura de Valladolid

Les mostres temporals Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema Non finito. L’art de l’inacabat protagonitzen la nova temporada d'exposicions del CaixaFòrum de Palma, que s'ha presentat aquest dimarts. A banda, es podrà continuar visitant l'exposició permanent H. Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la Col·lecció 'La Caixa'.

Càmera i ciutat serà la primera exposició que l'espai inaugura després del tancament a causa de la pandèmia del covid-19. Es fa amb un acord que el CaixaFòrum ha signat amb el Centre Pompidou per a l’organització conjunta d’exposicions els propers anys. La mostra explora la intensa relació de fotògrafs i cineastes amb la ciutat moderna durant el darrer segle; com la fotografia ha documentat l’eufòria de la metròpoli i la soledat de la ciutat moderna des de ciutats en plena expansió fins a la melancolia generada pel seu declivi.

Posteriorment, s'estrenarà de manera absoluta Non finito. L’art de l’inacabat, en aquest cas juntament amb el Museu Nacional d’Escultura de Valladolid. Les peces que formen part d’aquesta exposició estan unides entre si per un "aspecte", el del 'non finito', concepte que s’atribueix a Miquel Àngel, cercador incansable del model ideal. Escultures, plànols, dibuixos, partitures, pintures, manuscrits i fotografies s’agrupen en una constel·lació d’obres inacabades que fan referència a la condició fragmentària de la modernitat.

Activitats paral·leles

A banda de les exposicions, CaixaFòrum preveu, sempre que la situació sanitària ho permeti, activitats que uneixen l'art amb altres disciplines com la música, arts escèniques, humanitats, ciència, tecnologia i medi ambient. Així, hi haurà propostes d'experimentació en forma de tallers; activitats per potenciar la innovació i la creativitat, amb programes com ara Trobades amb creadors; i conferències i diàlegs dedicats a la divulgació en àmbits molt diversos.

Com és comú, també hi haurà propostes per complementar la visita a l'exposició, com ara recorreguts temàtics, intervencions artístiques i visites dinamitzades. Es consolida, d'altra banda, programació estable en cinema i literatura, amb els cicles Petits Cinèfils i Universos Literaris. En música, es fomentaran projectes participatius i una programació de concerts d'estils diversos com  l'electrònica, el jazz i les músiques del món. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF