El CaixaFòrum de Palma reobre dilluns que ve, 1 de juny

El centre cultural reprèn l'activitat amb la mostra temporal 'Blau. El color del modernisme', que s'allarga fins al 12 d'octubre

El CaixaFòrum de Palma torna a obrir les portes dia 1 de juny, com també ho faran els altres centres de l'Estat: Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Lleida, Tarragona i Girona. Pel que fa al centre palmesà, reprèn l'activitat amb l'exposició permanent Blau. El color del modernisme, que s'allarga fins al 12 d'octubre. També s'hi podrà veure la mostra permanent de H. Anglada-Camarasa, una revisió de la Col·lecció la Caixa que ret homenatge a aquest pintor modernista.

El centre cultural acollirà els visitants amb els nous requisits previstos per les autoritats sanitàries per tal d'evitar contagis de coronavirus. En aquest sentit, el CaixaFòrum ha informat que l'entrada als centres es podrà fer només a través de la venda anticipada d'entrades en línia, i per accedir a les sales, és obligatori l'ús de mascaretes i de gel hidroalcohòlic, que es posaran a disposició del públic a l'entrada del centre.

Seguint la normativa sanitària, s'han reforçat les tasques de neteja i desinfecció i, per ara, no es reprenen les activitats previstes ni les visites guiades. Això sí, es reforçarà la presència d'educadors en determinades franges horàries per tal d'orientar els visitants i resoldre els dubtes que puguin sorgir respecte del contingut de les exposicions.

Els visitants podran accedir al centre de manera individual o per grup familiar, mantenint sempre una distància de seguretat de dos metres. No funcionaran els serveis de consigna, guarda-roba, cafeteria, botiga i audioguies. En aquesta primera fase, tots els centres reobriran amb l'horari habitual.

Per la directora general adjunta de la Fundació la Caixa, Elisa Durán, "aquest esforç per posar de nou en marxa tots els nostres centres culturals respon a la voluntat d'oferir a la ciutadania, després d'aquesta dura etapa, espais per recuperar el pols cultural i el benestar personal". "Durant aquesta crisi s'ha demostrat que la cultura és més necessària que mai com a eina per obrir finestres al món en un moment en què la nostra realitat s'ha vist reduïda", conclou.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF