ARTS ESCÈNIQUES

El C.IN.E de Sineu acull una dotzena de residències d'arts escèniques cada any

El centre manté vincles amb xarxes internacionals i formarà part d'un projecte pilot d'intercanvi entre espais de creació de diferents illes europees

Després d'un any i mig des que va obrir, el Centre d'Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E) ha aprofitat per fer balanç: onze residències creatives l'any 2016 i una dotzena de residències acollides, fins ara, als dos espais de creació, la sala Gran i la sala Caldera durant el 2017. 

L'art escènica que s'endú el protagonisme enguany és el circ, mentre que l'any passat es varen acollir residències de teatre físic, performança o dansa, entre d'altres. Des del febrer de 2016, han passat per les sales del C.IN.E companyies i artistes de les Balears (Au Ments, Des-equilibrats, Atirofijo Circ, Makam, Circ Bover, Migrants, Tomeu Moll, Aina Compte, Espai_F, Colorín Coloradas) i d'altres provinents de Barcelona (Y UP, DU'k'tO, Moviments, Núria Farrús) i el País Basc (Malicia!). D'entre les companyies internacionals, s'hi han acollit dues residències de França (Olivier de Sagazan, Cage Compagnie) i una d'Alemanya (Rebekka Spiegel).

Enguany el centre rep el suport econòmic de l'Agència de Turisme de les Illes Balears –a través d'un conveni de patrocini–; de l'Illenc –que pertany a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports–; de l'Ajuntament de Sineu i del Consell de Mallorca. Les quatre institucions s'han compromès durant la roda de premsa oferida aquest dimarts a continuar donant suport durant els anys vinents. 

Internacionalització i creació de nous públics

El C.IN.E és, a hores d'ara, l'únic espai de creació de les Illes Balears que té una alçada adequada per acollir residències de circ; és per aquest motiu que hi està especialitzat. Malgrat això, no deixa de banda altres projectes de dansa, dansa circ, moviment o audiovisuals. De fet, es prioritzen aquelles propostes relacionades amb nous llenguatges escènics i de caràcter multidisciplinari.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF