EN DIRECTE
Cultura 17/04/2012

Butaques en flames per rebre The Waterboys al Teatre Coliseum

Borja Duñó
1 min
Butaques en flames per rebre The Waterboys al Teatre Coliseum

Com en la paràbola del fill pròdig, les ganes de veure i escoltar un grup com The Waterboys solen ser proporcionals a la prolongació de les seves absències. Els de Mike Scott són cars de veure i ja fa gairebé deu anys de la seva darrera visita, de manera que quan van trepitjar l'escenari del Coliseum es van trobar amb unes butaques gairebé en flames. El públic, molt fidel, els va rebre amb grans honors i ells van correspondre amb un xou essencialment elèctric que, tot i servir de presentació del seu darrer disc, An appointment with Mr. Yeats (2011), va estar farcit de peces emblemàtiques.

Amb el virtuós Stephen Wickham al violí, Ralph Salmins a la bateria, James Hallawell als teclats i Marc Arciero al baix, el quintet va mostrar un estat de forma immillorable i va emprendre un repertori sense fissures i amb moments veritablement explosius, com Rags , A girl called Johnny i Mad as the mist and snow . Post punk, rock'n'roll, folk, balades, tonades tradicionals celtes… tot encaixa d'una manera estranyament natural en la proposta de Mike Scott, un rocker lletraferit que no ha perdut ni una engruna de la seva energia.

El grup va dominar a la perfecció el tempo del concert tot i deixar per als bisos The whole of the moon (amb una desconcertant intro en clau de reggae ) i l'apoteòsica The fisherman's blues , una peça que condensa tots els elements que fan de The Waterboys un grup diferent i especial. Impossible enumerar tots els moments memorables d'un recital per sucar-hi pa que va fer saltar el públic de les cadires.

stats