TEATRE
Cultura 22/11/2012

Buenafuente i Berto, al teatre sense guió

Andreu Buenafuente i Berto Romero canalitzaran la "incontinència improvisatòria" en una obra de teatre: Nadie sabe nada. A partir del 12 de desembre estrenen una nova etapa de l'Arteria Paral·lel.

Laura Serra
2 min

BARCELONA.Entre Andreu Buenafuente i Berto Romero sumen tantes hores de vol televisiu que donarien unes quantes voltes a la Terra. Després que Antena 3 cancel·lés el seu últim programa, Buenas noches i Buenafuente , els dos humoristes han decidit canalitzar la seva "incontinència improvisadora" en un espectacle de teatre que du per títol Nadie sabe nada .

L'aventura té més risc que altres vegades en què havien compartit escenari -per exemple a Terrat Pack - perquè dues terceres parts del xou seran d'improvisació. "Comencem en una zona molt segura i acabem despullant-nos davant del públic, metafòricament", aclareix Romero. En el primer bloc, els dos còmics es preguntaran coses que encara no saben l'un de l'altre i que mai s'havien atrevit a indagar. En el segon, improvisaran a partir de les notícies d'actualitat del dia. I el tram final de l'espectacle està reservat a respondre a preguntes que el públic haurà dipositat en una urna abans d'entrar al teatre. "Ens passa a la gent de televisió, que la vida és una roda de premsa contínua. Vaig a fer un cafè i la gent té ganes de demanar-me coses", apunta Buenafuente. A l'Arteria Paral·lel podran fer-se'n un tip a partir del 12 de desembre. Abans, preestrenaran dissabte a Cornellà i l'1 de desembre a Lleida.

"La improvisació és un vici que tinc. No sé fer un text dues vegades igual, no hi trobo la gràcia", diu Buenafuente. En canvi el seu alumne, Romero, assegura que al teatre mai deixava "res a l'atzar" fins que va conèixer l'Andreu: "Em deixava en pilotes a cada programa i em posava bastons a les rodes". "Quan li trencava les oracions, em feia una mirada de por", corrobora. Al final, però, s'hi va acostumar: "Ara ho trobo a faltar, això i vestir-me de dona", diu. A l'escena no deixaran res per verd i també cantaran. "L'humor és una bona disfressa per a qualsevol tema. Fa que et relaxis i llavors pots tocar qüestions serioses", diu el director d'El Terrat.

El futur del teatre Arteria Paral·lel era fins fa mesos una incògnita, després que la SGAE anunciés que volia cedir-ne la gestió. Fa tot just quinze dies que es va fer públic oficialment qui en portarà la direcció des d'ara. Els escollits -en un concurs al qual concorrien les empreses catalanes 3xtres i Focus i les madrilenyes Summum i Letsgo- han sigut la productora The Project. Ahir el seu director general, Joan Roselló, va anunciar que els pròxims vuit anys hi programaran totes les manifestacions artístiques: música, comèdia, il·lusionisme, xerrades i fins i tot ciència. Volen "generar complicitats amb altres empreses del sector", una de les quals és El Terrat.

stats