HI VENS O HI VAS?

Bodega Bellver,aquí hi ha un bon berenar

Fan dels millors llonguets de Palma, tenen bons vins, varietats de palo, gelat local, presumeixen de sifons i d’antics... És autèntica, emblemàtica

Està catalogada com a emblemàtica, així que avui no descobrirem res en recomanar la Bodega Bellver com un dels millors llocs de Palma per fer un bon berenar-sopar. Qui no hi ha fet parada per menjar un excel·lent llonguet és que no viu a aquest món. No descobrirem res, però és de justícia fer-li un homenatge i posar-la en majúscules a la nostra agenda. Per no oblidar-la.

Molt cèntrica però convenientment arraconada, ocupa de fa gairebé un segle el cap de cantó del carrer de Can Serinyà amb el de Caputxines. El rètol que emmarca el portal ja mereix reverència: dibuixos fets a mà, el castell que li dona nom, lletra de cal·lígraf, “bodega fundada en 1920” i l’anunci de “llonguets i berenars”, “vins i licors”. Tot és autèntic i, a més, els seus propietaris, Cliff Amengual i Pep Rotger, que es varen fer càrrec del negoci fa poc més de quatre anys quan Joan Roig es va jubilar, presumeixen d’antics. Perquè poden.

Ja a dins, entre parets de pedra i referides, entre prestatges de botelles de licors velles i noves, entre botes de vi, t’asseus als tamborets cordats dels que antigament poblaven els escalfapanxes. T’asseus i comença la vega: llonguets a voler, de formatge de cabra amb bacó, de pebres torrats, de llom amb espàrrecs, de pernil salat amb confitura, de botifarró, camallot... Tens per triar i en tens un parell llarg del teu gust. Per beure, una bona carta de vins mallorquins i de fora de l’illa, una selecció dels millors palos, sifons a rompre, herbes, vermuts i licors de tota mena. De fet, els orígens de la Bodega Bellver, dels anys 20 fins als 60, foren bastir de licors a granel el barri. Per acabar, un gelat Jop de Campos, sempre bo, tan nostre. I una bona conversa, que de llargues converses, la història d’aquest celler en va plena.u

CARRER DE CAN SERINYÀ, 2 (PALMA)

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF