Publicitat
Publicitat

Música

Bob Dylan, demandat per racisme

L'associació francesa Consell dels Croats considera una incitació a l'odi dues respostes d'una entrevista concedida al 2012 

Bob Dylan ha estat demandat per una associació de la comunitat croata a França per un suposat cas de racisme. El Consell dels Croats s'ha sentit ofès per uns comentaris del músic a l'edició francesa de 'Rolling Stone' durant l'any passat: tant el músic com la publicació han estat demandats.

Quan li van preguntar pels paral·lelismes de l'Amèrica del Nord actual amb la de la guerra civil del segle XIX, va respondre: "Mmm no sé com dir-ho. Els Estats Units es van destruir a si mateixos, el sistema va ser arrencat per la força amb una gran quantitat de morts, unes 500.000 persones. Va haverhi una gran quantitat de destrucció per acabar amb l'esclavitud, d'això es tractava".

"Aquest país ha estat massa preocupat pel color. És una distracció, és una bogeria. Els negres saben que alguns blancs no volien acabar amb l'esclavitud, i que si fos per ells, seguirien sota el seu jou. No poden pretendre fer creure que no ho saben. Si tens un amo d'esclaus o membre del Klan a la teva sang, els negres poden notar-ho, i això perdura fins als nostres dies. Igual que els jueus poden sentir la sang d'un nazi o els serbis la d'un croat", va dir el cantautor.

El secretari general del Consell dels Croats, Vlatko Maric, ha afirmat que aquestes paraules són una incitació a l'odi. "No pots comparar els criminals croats amb tots els croats", va dir.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF