HI VENS O HI VAS?
Cultura 15/06/2018

Bo Bom, amb la mestria del gelat italià: “Tasta, tasta”

Ha nascut a Palma una gelateria que, amb Luca Narbona a l’obrador, aposta pel 100% artesà i natural. Un gust, també per a vegans i diabètics

Cristina Ros
2 min

Parlen del gelat amb una passió que s’encomana. Mentre observes com Luca Narbona fa feina sense aturar en un obrador que és tot un laboratori en el qual s’opera des de la transparència més absoluta, Marilena, la seva mare, et transmet la il·lusió que posen en tot el que fan. T’ho explica i te’n dona amb cullereta: “Tasta, tasta”. S’han preparat durant anys per obrir Bo Bom a Palma. I es nota, vaja si es nota. Ho perceps en posar-te el gelat a la boca, ho intuïes en mirar com presenten el gelat i els pastissos de gelat, que també en fan i boníssims. Des de la primera ullada saps que a Bo Bom s’hi ofereix qualque cosa especial. És una gelateria italiana, però no una qualsevol, tampoc n’és una més.

Bo Bom va néixer el passat 21 de març : gelateria i obrador a la costa de la Pols, parada i unitat mòbil al mercat de Santa Catalina (també fan càterings de gelat per a esdeveniments de tota mena, gelats personalitzats). En Luca ja és un mestre gelater, hi ha qui diu que és un alquimista, que es va formar amb el gran mestre Alessandro Racca -el seu nom a Itàlia, però també a Japó i a nombrosos països, és sinònim de la millor gelateria. Racca, amic dels Narbona, hi està molt involucrat, dissenyant receptes per a Bo Bom.

La seva és una aposta per la reunió de la tradició i la innovació, i és sobretot una aposta ferma pel 100% artesà i natural. Ells trien les millors matèries (atenció a l’autèntic pistacchio ), escalfen la fruita, fan cadascun dels detallets de xocolata o galeta amb els quals acompanyen el gelat i, així, amb una preparació que no vol saber res de colorants, ni gusts artificials, ni res que tingui cap modificació genètica; així, conservant-los en cilindres que els protegeixen, fan uns gelats amb la cremositat del vellut. Ah! I sempre tenen diverses opcions per a vegans i per a diabètics.

COSTA DE LA POLS, 16 A (PALMA)

stats