El representant espanyol a la Biennal de Venècia 2019, Sergio Prego, inaugura al Solleric

El projecte 'Cowboys' és una gran instal·lació específica pel Box 27 i que s'estén a la planta baixa del casal

El Casal Solleric inaugura aquest dissabte el projecte “Cowboys”, de Sergio Prego, que tanca la segona etapa del cicle Box 27 comissariat per Tolo Cañellas. Prego experimenta amb la noció de l’escultòric, a través de l’expansió de l’escultura dins l’espai i sobretot en relació amb el cos, i ho du a terme mitjançant una gran instal·lació adaptada i específica que ocupa l’Espai Box i que s’obre i s’amplia cap a la planta baixa del Casal.

La proposta inclou estructures inflables geomètriques a manera d’escultura efímera, jocs i transparències a través dels materials, punts de suggeriment, recorreguts incerts que conviden l’espectador/ra a submergir-se amb i dins l’obra, transformant-la arquitectònicament i qüestionant la materialitat del què escultòric.

En aquesta ocasió, Prego prenent com a punt de partida la icònica imatge de dos cowboys seminus, plasmada en una camiseta per a la botiga Sex, de Malcolm MacLaren i Vivienne Westwood, abanderats del moviment punk al Londres dels anys 70, desenvolupa una sèrie de tres escultures/estructures geomètriques inflables. La primera es situa a la vitrina que dóna al carrer i deixa la porta d’accés entreoberta, la qual cosa crea una intriga/curiositat en l’espectador. L’estructura de plàstic, aire i metall, de forma fragmentada (evocant un bou mecànic) continua cap a la sala posterior i l’espectador pot vorejar-la, i fins i tot tocar-la.

Els vaquers del títol conquereixen la sala, integrant-se a les parets de l’exposició, en forma de dibuixos originals, permutacions robòtiques i clonacions, i creen, alhora, dos espais diferenciats: el bidimensional i el tridimensional entre els quals transiten els visitants.

L’artista basc, que actualment resideix a Nova York, és una de les figures referencials de les arts visuals i ha estat un dels seleccionats per a representar el pavelló espanyol a la Biennal de Venècia 2019. Ha participat en un gran nombre de programacions expositives com la del Guggenheim, el Museu Reina Sofía de Madrid, MACBA, “la Caixa”, PS 1 de Nova York, entre moltes d’altres.

El cicle Box 27 ha tingut en compte diversitat d’artistes d’àmbit tan illenc com nacional que destaquen dins el sector de les arts visuals i que alhora generen gran projecció. El proper abril es publicarà el catàleg d’aquesta segona edició.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF