LITERATURA
Cultura 08/09/2011

Benvinguts a la ciutat de la lectura en català

Ahir es va presentar la 29a edició de la Setmana del Llibre en Català, que canvia el plàstic dels envelats per la fusta de les noves casetes: 27 punts de venda ocupats per editorials i llibreters a la Ciutadella.

Jordi Nopca
2 min
Benvinguts a la ciutat  de la lectura en català

Barcelona."Aquest any és un pas endavant per a la Setmana del Llibre en Català: hem decidit muntar una autèntica ciutat de la lectura, amb una arquitectura de fusta que es pot veure tant a les noves casetes com al terra", explicava ahir Albert Pèlach, president de la Setmana. En la seva 29a edició no només canviarà d'esquelet sinó que ampliarà el número i la varietat d'activitats, que tindran lloc en espais com la Rotonda de la Paraula, la Rotonda de les Biblioteques i l'escenari Àgora. A més, el sistema de venda dels llibres canviarà: "En comptes de tenir un únic gran envelat i una única caixa vam decidir llogar casetes de fusta a editorials i llibreries, que han reaccionat d'una manera molt més entusiasta del que en un principi esperàvem. Hi haurà un total de 27 punts de venda, i esperem que l'any que ve creixin". Per evitar que les casetes no prioritzin únicament les novetats editorials -la Setmana del Llibre en Català ha estat sempre una bona oportunitat per trobar volums difícils de localitzar- l'oferta de les casetes passarà per una elecció temàtica àmplia i per dedicar una part important a una editorial. Dos exemples: hi haurà un espai dedicat a la il·lustració del llibre infantil i un altre a la traducció, que la llibreria Laie ha qualificat de "la veritable llengua d'Europa".

L'11 de setembre, dia clau

Pèlach va expressar el seu convenciment que "la xifra de vendes del 2010, 185.000 euros, és assolible", i que els 70.000 visitants de l'any passat no són un objectiu impossible. "Si el temps ajuda -va dir- podem rebre entre 50.000 i 100.000 visitants". L'organització espera batre rècords diumenge, 11 de setembre, dia en què no s'han planejat gaires activitats perquè no s'arribi "al col·lapse de visitants".

stats