Publicitat
Publicitat

Barenboim inaugurarà la temporada 2014-2015 del Palau de la Música

La programació inclou concerts de Jonas Kaufmann, Gustavo Dudamel, Riccardo Mutti i Daniil Trifonov, i el pressupost artístic és de 2,4 milions d'euros, mig milió més que en la temporada anterior

Daniel Barenboim dirigirà la Staatskapelle de Berlín en la inauguració de la temporada 2014-2015 del Palau de la Música el 7 de juliol la nova temporada del Palau de la Música. Els bons resultats del 2013, amb més una assistència de més de 150.000 persones a les actuacions (al 2012 van ser 136.000), han animat la direcció del Palau ha programar més concerts (de 91 es passa a 109) i ha augmentar el pressupost artístic fins als 2,47 milions d'euros, mig milió més que en la temporada 2013-2014. El Palau espera recuperar 2,1 milions d'euros, un 86 per cent del pressupost, amb la venda d'entrades.

Joan Oller, director general de la Fundació Orfeó-Palau de la Música Catalana ha destacat el caràcter "valent i ambiciós" de la programació, en la qual s'inclouen grans noms com ara els tenors Jonas Kaufmann i Mark Padmore els directors Gustavo Dudamel, Riccardo Muti i Ivan Fischer, la violinista Anne-Sophie Mutter, i els pianistes Krystian Zimerman, Daniil Trifonov i András Schiff, entre d'altres. Una de les novetats és un nou cicle de quatre concerts sobre Bach.

A més, compta com a compositors convidats amb l'estonià Arvo Pärt i el barceloní Bernat Vivancos, actual director de l'Escolania de Montserrat, que estrenarà tres composicions. Com ja ha passat els últims anys, les arts plàstiques dialogaran amb l'arquitectura modernista del Palau, amb tres exposicions que tindran com a protagonistes Joan Miró, Perejaume i Eugenio Ampudia.

Després de la inauguració de la temporada de la mà de Barenboim, amb un homenatge a Richard Strauss en el 150 aniversari del seu naixement, en els mesos següents es podran veure altres figures el duet format per Leonidas Kavakos i Yuja Wang, que oferiran la integral de les 'Sonates' de Brahms, que han enregistrat recentment.

Durant l'any vinent, serà protagonista el veneçolà Gustavo Dudamel, qui al costat de l'Orquestra Simón Bolívar de Veneçuela estarà els dies 16 i 17 de gener amb la 'Cinquena' de Beethoven i la 'Cinquena' de Mahler. I Jordi Savall, a petició del Palau, oferirà per primera vegada la 'Passió segons sant Mateu' amb les seves formacions. Una de les últimes audicions de la temporada anirà a càrrec del contratenor i director belga René Jacobs, qui al maig del 2015 reprendrà el cicle d'òperes de Mozart, amb la versió concertant de 'Don Giovanni', al capdavant de la Freiburger Barockorchester i el Cor de Cambra del Palau.

Els llibres que ens fan grans