Publicitat
Publicitat

Barcelona i sis ciutats de l'entorn impulsaran un festival de dansa amb "criteri metropolità i voluntat internacional" pel 2017

La idea la va anunciar Jaume Collboni. Avui hi ha hagut la primera trobada de regidors de cultura de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Barcelona, juntament amb Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà, impulsarà un festival internacional de dansa que veurà la llum l'any que ve. Ho havia anunciat el tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Collboni, i avui, en la primera trobada de regidors de cultura de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ell mateix ha explicat que l'objectiu és fer un festival amb "criteri metropolità i voluntat internacional" que "sumi esforços" per maximitzar la capacitat de generar cultura des de les institucions públiques.

Es tracta d'un projecte inclusiu que vol trencar les barreres entre la capital catalana i les seves ciutats limítrofes, i presentar una oferta cultural que es desmarqui dels certàmens ja existents en el territori català. Collboni ha declarat que els 2,5 milions de ciutadans de la primera corona metropolitana reclamaven que els seus consistoris s'agrupessin per cobrir un buit cultural de manera conjunta. La idea és, doncs, que durant el festival les representacions de dansa es distribueixin entre Barcelona i el seu entorn immediat. 

En un termini màxim de 2 mesos els regidors es tornaran a reunir amb un pressupost sobre la taula per començar a treballar en la programació del festival. Collboni ha dit que si el festival assoleix l'èxit no descarta incloure-hi altres ciutats de l'àrea metropolitana. 

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF